"Merks": Strīds starp Rīgas domi un mazdārziņu lietotājiem apdraud halles būvniecību

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Strīds starp Rīgas domi un mazdārziņu lietotājiem nopietni apdraud daudzfunkcionālās halles būvniecību, sacīja halles būvnieka SIA "Merks" pārstāvis sabiedrisko attiecību jautājumos Arnis Lapiņš.

2006.gada pasaules hokeja čempionāta daudzfunkcionālajai hallei piegulošo zemi, kura iepriekš iznomāta ap 250 mazdārziņu kopējiem, bijis plānots ieķīlāt, lai iegūtu kredītu daudzfunkcionālās halles celtniecībai, skaidroja Lapiņš. "Pēdējais termiņš, kad zemei būtu jābūt ieķīlātai, ir šā gada jūnijs. Ja tas nebūs izdarīts, būs ļoti liela problēma un būs jāpārdomā, ko darīt ar būvniecību," sacīja Lapiņš. Viņš arī uzsvēra, ka nespēja nodrošināt zemi, kā to paredz Rīgas domes un SIA "Merks" iepriekš noslēgtā vienošanās, tomēr ir pašvaldības problēma un tai būtu jāmeklē citi varianti, kā pildīt savas saistības vai dot kādu kompensāciju. Vienlaikus Lapiņš sacīja, ka "Merks" tomēr cer uz Rīgas domei labvēlīgu tiesas spriedumu. "Mazdārziņu kopējiem zeme nepieder - tā viņiem bija iznomāta tikai uz vienu gadu, un tādēļ nevar aizliegt īpašniekam - Rīgas domei - rīkoties ar savu īpašumu," sacīja Lapiņš. Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Jānis Zviedris aģentūrai LETA sacīja, ka pagaidām grūti paredzēt, kā lieta varētu atrisināties tiesā un cik ilgs varētu būt tiesāšanās process. Par iespējamiem risinājumiem, kā Rīgas dome varētu nodrošināt savu saistību izpildi gadījumā, ja spriedums būtu pašvaldībai nelabvēlīgs, jālemj deputātiem, sacīja Zviedris. Pagaidām nekādi varianti nav izskatīti. Viņš arī atzina, ka SIA "Merks" ir tiesības vērsties pret Rīgas domi par saistību nepildīšanu līgumā atrunāto nosacījumu ietvaros. Zviedris arī izteica cerību, ka tiesas lēmums lietā būs labvēlīgs, jo "citādi sanāks, ka vieni iedzīvotāji, šajā gadījumā - mazdārziņu kopēji, būs vienlīdzīgāki par citiem". Kā ziņots, Administratīvā rajona tiesa atcēla Rīgas domes lēmumu neatļaut izmantot zemi Skanstes ielā 282 mazdārziņu lietotājiem. Rīgas dome spriedumu pārsūdzējusi Administratīvajā apgabaltiesā. SIA "Merks" pārstāvji savukārt iepriekš apgalvoja, ka strīds halles būvniecību neietekmēs, kaut arī zemei esot nozīmīga loma halles būvniecībā ieguldīto līdzekļu atpelnīšanā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu