Šveicietis Lambjels kļūst par pasaules čempionu daiļslidošanā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par 2005.gada pasaules čempionu daiļslidošanā vīriešiem ceturtdien Maskavā kļuva šveicietis Stefāns Lambjels. Viņš ir pirmais Šveices daiļslidotājs kopš 1947.gada, kas triumfē pasaules čempionātā.

Otro vietu, neskatoties uz diviem piedzīvotajiem kritieniem izvēles programmā, izcīnīja Džefrijs Batls no Kanādas, bet par pasaules čempionāta bronzas medaļnieku kļuva amerikānis Evans Lisačeks. Pagājušā gada pasaules čempions krievs Jevgeņijs Pļuščenko cirkšņa savainojuma dēļ izvēles programmā nepiedalījās. Pēc īsās programmas viņš atradās trešajā pozīcijā. Savukārt 2004.gada pasaules čempionāta sudraba medaļas ieguvējs francūzis Briāns Žubērs, kas pēc īsās programmas bija otrais, sacensības noslēdza sestajā vietā. Žubērs izvēles programmā pieļāva vairākas kļūdas un piedzīvoja divus kritienus. "Esmu ļoti lepns, ka kļuvu par pasaules čempionu," pēc uzvaras paziņoja 19 gadus vecais Lambjels. "Vēlējos viņu [Pļuščenko] šodien uzvarēt. Nākamreiz viņš būs sportiskajā formā un mums būs interesanta cīņa."

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu