Baltijas labākais volejbols - ražots Rīgā, Latvijā (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par Baltijas kausa ieguvējiem volejbolā šodien kļuva Rīgas komanda "Lāse/Robežsardze", kas izšķirošajā spēlē uzvarēja Somijas čempionus "Perungan Pojat". Spēlē par trešo vietu "Inčukalns/LU" sīvā cīņā pārspēja citu Somijas komandu "Raision Loimu".

Pēc zaudējuma pirmajā setā "Lāse/Robežsardze" spēja uzlabot komandas servi un dažādot uzbrukumu, Baltijas kausa finālspēlē ar 3-1 (20:25, 25:20, 29:27 un 25:18) pārspējot Somijas komandu "Perungan Pojat". Rīgas komandai šis bija jau otrais tituls šajā sezonā, jo pagājušā gada nogalē "Lāse/Robežsardze" kļuva arī par Latvijas kausa ieguvējiem. Izcilu punktu gūšanas prasmi Baltijas kausa finālā demonstrēja rīdzinieku uzbrucējs Gundars Celitāns, kura spēcīgās gremdes bija neatrisināma problēma viesiem. Izšķirošie notikumi risinājās trešajā setā, kad ļoti līdzīgā cīņā laukuma saimniekiem no nelabvēlīgā rezultāta 26:27, izdevās izraut uzvaru ar 29:27 un pa setiem izvirzīties vadībā ar 2-1. Tieši šajā brīdī Celitāns ar virskaņas ātrumu "nagloja" pretinieka laukuma grīdu, vidū pie tīkla teicami nospēlēja komandas centrs Ruslans Sorokins un 29. punktu garantēja necaursitamais Sorokina un Celitāna bloks. Somijas komandas rindās lauvas tiesu punktus tradicionāli guva latviešu saikne - cēlājs Uģis Krastiņš un universālis Normunds Veinbergs, tomēr ceturtajā setā arī viņi bija bezspēcīgi pret veiklo un monolīto mājinieku bloku. Ceturtajā setā līdzīga cīņa notika līdz rezultātam 14:13. Tad viesi vairākas reizes sita bumbu autā, kamēr Celitāns guva punktus visos iespējamos veidos - ar gremdēm, ar servi un blokā, lielākoties kopā ar Sorokinu. Īsā laika "Lāse/Robežsardze" panāca izškirošu sešu punktu pārsvaru - 23:17, ko bez problēmām noturēja līdz seta beigām, uzvarot setā, spēlē un kļūstot par Baltijas kausa ieguvējiem.

Pēc diezgan nepatīkamā zaudējuma sestdien pusfinālā ar 0-3 "Perungan Pojat", šodien otra Latvijas komanda "Inčukalns/LU" demonstrēja īstu cīnītāju garu un spēlē par trešo vietu ar 3-2 (25:21, 22:25, 25:21, 22:25, 15:10) apspēlēja otru Somijas komandu "Raision Loimu". Analoģiskā Baltijas kausa finālturnīrā sievietēm, kas norisinājās Tallinā, Daugavpils "Ezerzeme" izcīnīja bronzas medaļas. Pusfinālā "Ezerzeme" ar 1:3 (25:22, 18:25, 13:25, 16:25) zaudēja nākamajām Baltijas kausa uzvarētājām "Belbusinessbank" no Baltkrievijas, bet cīņā par trešo vietu svētdien ar 3:1 pārspēja "Somero" vienību no Somijas.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu