Latvijas hokeja čempionāts: formalitātes nokārtotas (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas hokeja čempionāta pusfinālā valsts čempioniem "Rīga 2000" ceturtdien vakarā pievienojās arī parējās favorītkomandas "Liepājas metalurgs", Rīgas "Vilki OP" un Ogres "ASK/Ogre". Lai uzvarētu ceturtdaļfinālā, visām komandām pietika ar trīs spēlēm. Pirmie pusfinālmači notiks 9. martā.

Gluži kā pirms gada, "Liepājas metalurgam" arī šogad pēc "oriģinālā" Latvijas čempionāta nolikuma jau pusfinālā sērijā līdz trīs uzvarām būs jācīnās ar "Rīgu 2000", bet Ogres "ASK/Ogre" šogad tiksies ar "Vilki OP". Visvieglāk ceturtdaļfināla barjeru (tas būtu pārspīlēts apzīmējums) pārvarēja "Liepājas metalurgs", jo viņu pretinieki Jelgavas "Zemgale" uz trešo spēli ceturtdien Liepājā neieradās un tiem tika piešķirts tehniskais zaudējums. Līdz ar to pusfinālā iekļuva "Liepājas metalurgs", sērijā uzvarot ar 3-0. Pirmajās divās ceturtdaļfināla spēlēs liepājnieki savus pretiniekus sagrāva ar 20:3 un 21:1. ASK/"Ogre" trešajā ceturtdaļfināla spēlē ar 10:2 (2:0, 3:1, 5:1) sagrāva Lietuvas klubu Elektrēnu "Energija" un sērijā līdz trīs uzvarām tāpat izcīnīja uzvaru ar 3-0. Šis nenoliedzami bija sīvākais pāris, un pirmajos divos mačos ASK/"Ogre" savus pretiniekus pārspēja tikai ar 5:4 un 7:3. Ceturtdienas spēlē jau pēc 27 sekundēm rezultātu atklāja Edijs Brahmanis, bet 11. minūtē pārsvaru dubultoja Aigars Razgals. Otrā perioda vidū Brahmanis vienas minūtes laikā guva vēl divus vārtus, panākot 4:0, bet Jurijs Gaļajevs to palielināja pat līdz 5:0, un tikai 17. minūtē viesiem vienus vārtus izdevās atgūt - precīzs bija Donāts Kumeļausks. Arī pēdējā trešdaļā laukumā dominēja mājinieki, un jau ceturtajā minūtē Raivis Brencāns panāca 6:1. Pēc četrām minūtēm Egīdijs Bauba guva otros vārtus lietuviešiem - 6:2, bet turpinājumā ripas lidoja tikai "Energija" komandas tīklā - pa vieniem vārtiem guva Gints un Edgars Gredzeni, Brahmanis un Māris Gailis - 10:2. Jāizceļ Edijs Brahmanis, kurš šajā spēlē paspīdēja ar "pokeru" jeb guva četrus vārtus. Astoņas sekundes pirms mača beigām kārtējo reizi nedisciplinētību izrādīja "Energija" hokejisti. 37 gadus vecais Vladimirs Fiščevs centās izprovocēt uz kautiņu Aivaru Gaisiņu, taču tiesneši viņu mēģināja atturēt. Fiščevs ar tādu tiesnešu rīcību nebija apmierināts un galveno mača soģi pagrūda. Par šo pārkāpumu Lietuvas kluba veterāns saņēma noraidījumu līdz mača beigām. Pusfinālā ogrēnieši tiksies ar regulārās sezonas uzvarētājiem "Vilki OP", kas ceturtdaļfināla trešajā mačā ar 12:2 (2:1, 7:0, 3:1) pārspēja "Rīga 18". Pirmajās divās spēlēs "vilki" jaunos rīdziniekus uzvarēja ar 7:2 un 16:1. Interesanti, ka pēdējo spēles minūti "Vilki OP" aizvadīja ar sešiem laukuma spēlētājiem, taču "Rīgas 18" hokejisti tā arī ne reizi nespēja iemest tukšajos vārtos.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu