Bojārs bažījas par mazās hokeja halles būvniecību

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs pauž bažas par 2006.gada pasaules hokeja čempionāta mazās halles izveides tempiem. "Ja hokeja čempionāts ir apdraudēts, tad tas ir saistībā ar mazo hokeja halli," šodien preses konferencē sacīja Rīgas mērs.

Bojārs norādīja, ka joprojām nav pabeigta valdības sāktā sarunu procedūra ar SIA "Stadions" par 2006.gada pasaules hokeja čempionāta mazās halles izveidi. Viņš arī atzīmēja, ka valdība pārskaitījusi 2,5 miljonus latu Rīgas pašvaldībai, lai arī tā varētu piedalīties mazās hokeja halles projekta īstenošanā. Taču pašvaldība nesot saņēmusi no valdības instrukcijas, kā tālāk rīkoties ar šo naudu, atzīmēja Bojārs. Jau ziņots, ka Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja iepriekš izteica "nopietnas bažas" par 2006.gada pasaules hokeja čempionātam nepieciešamās mazās halles tapšanas gaitu. Kā norādīja deputāti, SIA "Stadions" iesniegtajā darbu grafikā "Skonto" halles pārveidošanai par hokeja čempionāta mazo halli norādīts, ka hokeja čempionāta aprīkojuma izbūve turpināsies līdz 2006.gada 6.aprīlim. Deputāti apgalvoja, ka šajā laikā paralēli jau risināsies hokeja čempionāts. Bažas par mazās halles izbūves gaitu izteica arī hokeja čempionāta izpilddirekcijas ģenerāldirektors Guntis Ulmanis. Viņš atgādināja, ka bez mazās halles hokeja čempionāts notikt nevar un vienīgais rezerves variants "Skonto" halles neuzbūvēšanas gadījumā būtu čempionātu rīkot Zviedrijā. SIA "Stadions" konsultante Inita Kalniņa iepriekš deputātus informēja, ka patlaban pie "Skonto" halles projekta tiek darīts "neredzamais darbs". Sagatavota dokumentācija sarunu procedūras sākšanai, un februārī varētu tikt sākta tehniskā projekta izstrāde. Savukārt Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans februāra vidū pavēstīja, ka gatavošanās 2006.gada pasaules hokeja čempionātam notiek pēc iepriekš apstiprinātā grafika un nav ne mazāko šaubu par čempionāta norisi Latvijā Mazās arēnas "Skonto" arhitekts Māris Malahovskis apliecināja, ka halle tiks pabeigta laikus. Hokeja čempionāta vajadzībām pārveidoto "Skonto" halli plānots pabeigt līdz 2006.gada martam. "Pašreiz norit iespējamā ģenerāluzņēmēja meklējumi, kas varētu ilgt līdz marta sākumam. Tāpat jau ir apzināti iespējamie tribīņu un nepieciešamās aparatūras piegādātāji," februāra vidū sacīja Malahovskis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu