Gatavošanās 2006.gada pasaules hokeja čempionātam notiekot pēc plāna (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gatavošanās 2006.gada pasaules hokeja čempionātam notiek pēc iepriekš apstiprinātā grafika un nav ne nemazāko šaubu par čempionāta norisi Latvijā, šodien žurnālistiem pavēstīja Latvijas hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans.

"Nav šaubu, ka pasaules čempionāts Rīgā notiks un šajā laikā tiks darīts viss, lai tas noritētu visaugstākajā līmenī," uzsvēra Lipmans. To, ka čempionātam nepieciešamās lielās halles būvniecība notiek bez aizkavēšanās un iepriekš nospraustajos termiņos, apliecināja arī SIA "Merks" rīkotājdirektors Ivars Geidāns. "Visi būvniecības termiņi tiek ievēroti, jau martā uzsāksim halles jumta konstrukcijas būvniecību, ko plānots pabeigt rudenī, kad varētu sākties iekšdarbi. Jaunajā hallē būs 11 000 vietas hokeja līdzjutējiem, bet basketbola spēles klātienē varēs vērot 11 200 līdzjutēji," sacīja Geidāns. Plānots, ka lielā halle tiks pabeigta līdz 2006.gada 1.februārim. Kā norādīja Lipmans, jau notiekot sarunas ar Starptautisko hokeja federāciju par iespējām 2006.gada martā šajā hallē sarīkot pasaules jauniešu čempionātu, lai pārliecinātos par halles piemērotību un nepieciešamības gadījumā veikt vēl atsevišķus pilnveidojumus. Arī mazās arēnas "Skonto" arhitekts Māris Malahovskis apliecināja, ka halle tiks pabeigta laikus. Hokeja čempionāta vajadzībām pārveidoto "Skonto" halli plānots pabeigt līdz 2006.gada martam. "Pašreiz norit iespējamā ģenerāluzņēmēja meklējumi, kas varētu ilgt līdz marta sākumam. Tāpat, jau ir apzināti iespējamie tribīņu un nepieciešamās aparatūras piegādātāji," sacīja Malahovskis. Šodien tika prezentēts arī čempionāta logo. Starptautiskā hokeja federācija ir noteikusi standartu, kādiem būs jābūt pasaules čempionātu logo. Turpmāk visos pasaules čempionātos tiks izmantots vienāds uzrakstu šifrs un to, izvietojums. Logo veidos hokeja laukums, kura vidū katra valsts var ietvert savu vīziju par čempionātu. Latvijas čempionāta logo pamatā tiks izmantota pakava tematika. Čempionāta rīkošanas izpilddirekcija vēl veic darbus, kas saistīti ar biļešu izgatavotāju un tirgotāju izvēli. Tāpat ir sākts darbs pie sponsoru piesaistes. Kā parasti čempionāta galvenais sponsors ir Čehijas autoražotājs "Škoda", bet ir iespējams piesaistīt arī desmit vietējos sponsorus. Plānots, ka 2006.gada pasaules hokeja čempionātu Rīgā klātienē noskatīsies apmēram 397 000 skatītāju, no kuriem 30% līdz 40% būs ārzemnieki. Hokeja čempionāta spēļu kārtības izloze notiks 17.maijā. Jau ziņots, ka "Merks" ģenerāldirektors Ivars Geidāns iepriekš sacīja, ka daudzfunkcionālās halles būvniecības izmaksas, kas tiek lēstas aptuveni 30 miljonos eiro (20,85 miljonos latu), tiks atpelnītas, attīstot hallei piegulošo zemi.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu