2006.gada hokeja čempionāta rīkotāji valstij naudu neprasīs (10)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valdības pērn piešķirtā 100 000 latu "sēklas nauda" ir devusi iespēju iekustināt 2006.gada hokeja pasaules čempionāta rīkošanu un turpmāk nauda no valsts budžeta netiks prasīta, šodien Saeimas Sporta apakškomisijas sēdē paziņoja SIA "2006.gada pasaules hokeja čempionāta rīkošanas izpilddirekcija" vadītājs Guntis Ulmanis.

Viņš pastāstīja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) rūpīgi ir pārbaudījis no valsts budžeta piešķirtās naudas izmantošanu un neesot atklājis pārkāpumus. Ulmanis piebilda, ka bijis nepatīkami pārsteigts par "divdesmitgadīgo KNAB darbinieku prokurora toni", kādā viņi runājuši ar bijušo Valsts prezidentu. Savukārt Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Mareks Segliņš (TP) pauda izbrīnu, kāpēc KNAB vispār veica šo pārbaudi, jo, "saņemot lielu algu un sēžot labās telpās, KNAB divu gadu laikā ir spējis pabeigt tikai vienu krimināllietu". Ulmanis pastāstīja, ka Starptautiskā Hokeja federācija ir noslēgusi ekskluzīvu piegāžu līgumu ar kādu Somijas firmu, kura piegādās visu nepieciešamo arī čempionātam Rīgā. Starptautiskā Hokeja federācija ir noslēgusi līgumu ar čempionāta ģenerālsponsoru firmu "Škoda" un vēl ar desmit starptautiskām firmām, kurām būs ekskluzīvas tiesības izvietot savu reklāmu Rīgā 2006.gada hokeja čempionāta laikā gan uz ledus, gan uz laukuma apmalēm, gan pie halles griestiem. Patlaban čempionāta rīkotāji cenšoties panākt, lai arī viņiem tiktu atļauts slēgt sponsorēšanas līgumus ar desmit firmām apmaiņā pret ekskluzīvām reklāmas tiesībām. Gan Ulmanis, gan Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans Saeimas deputātiem apgalvoja, ka "čempionāta rīkotājiem vairs nav finansiālu problēmu". Pēc Ulmaņa teiktā, tagad svarīgākais ir pareizi noteikt biļešu cenas un izvēlēties optimālo to pārdošanas modeli. Sākumā bijusi iecere uzticēt biļešu izplatīšanu kādai lielai ārvalstu firmai, bet tagad nolemts, ka ar biļešu realizāciju nodarbosies vairākas firmas. Daļai turīgāko ārvalstu tūristu biļetes uz hokeja čempionāta spēlēm tiks piedāvātas kopā ar aviobiļetēm un viesnīcas rezervāciju. Čempionāta rīkotāji plāno pārdot apmēram 400 000 biļešu un cer, ka vismaz 30% skatītāju ieradīsies no ārzemēm.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu