Pelča lietā Skonto tiek atņemti seši punkti (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) nolēmusi neizskatīt Latvijas futbola kluba "Skonto" prasību "Ērika Pelča lietā", tādējādi stājies spēkā Starptautisko futbola federāciju asociācijas (FIFA) pieņemtais lēmums par sešu punktu atņemšanu Latvijas daudzkārtējai čempionvienībai, otrdien vēsta laikraksts "Neatkarīgā".

Tādējādi "Skonto" Latvijas virslīgas čempionāta jauno sezonu aprīlī sāks nevis ar 0 punktiem kā visas komandas, bet gan ar -6 punktiem. 2004.gada vasarā FIFA pieprasīja "Skonto" atņemt sešus punktus, jo Latvijas labākā futbola komanda nav izpildījusi prasību par 350 000 ASV dolāru (188 300 latu) pārskaitīšanu klubam "Ofriss". "Skonto" pirms sešiem gadiem par 700 000 ASV dolāru (376 600 latu) Pelci pārdeva Korejas klubam "Anyang LG Cheetahs". Puse no šīs summas pienācās Pelča bijušajam klubam "Ofriss", tomēr "Skonto" to nevēlējās maksāt. FIFA lēmums līdz 2004.gada 31.decembrim tika apstādināts, jo "Skonto" bija iesniedzis prasību CAS. Tā kā CAS tagad nolēma neizskatīt "Skonto" prasību, tad FIFA lēmums ir stājies spēkā. Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis apliecināja laikrakstam "Neatkarīgā", ka FIFA ir nosūtīts apstiprinājums par sešu punktu atņemšanu "Skonto" komandai. "Līdz 31.decembrim lēmums par sešu punktu atņemšanu bija apturēts, bet tagad tas ir stājies spēkā. Ja mūsu čempionāts risinātos arī ziemā, kā, piemēram, Itālijā, tad "Skonto" komandai jau šobrīd atskaitītu sešus punktus. Tas tiks izdarīts vienīgi aprīlī, kad sāksies virslīgas turnīrs," laikrakstam teica Mežeckis. "Tomēr līdz tam laikam vēl daudz kas var mainīties, jo zinu, ka "Skonto" ir iesniedzis dokumentus lietas pārskatīšanai FIFA." Arī "Skonto" ģenerālmenedžeris Genādijs Karavajevs pavēstīja, ka Latvijas čempioni plāno turpināt cīņu un negrasās maksāt 350 000 ASV dolāru. "Nevaru pateikt, kāpēc šī lieta netika izskatīta arbitrāžas tiesā. Tomēr mēs esam sagatavojuši divas jaunas prasības - FIFA un arbitrāžas tiesai. Ceram, ka tās tiks izskatītas, jo šajā lietā atklājušies jauni momenti, kas agrāk nebija ņemti vērā," saka Karavajevs. Ja "Skonto" tuvākajā laikā nepārskaitīs 350 000 ASV dolāru "Ofriss" komandai, tad klubs var tikt izslēgts no virslīgas. Tomēr arī tas "Skonto" nevar paglābt no maksāšanas. Karavajevs nenoliedza, ka, iespējams, "Skonto" varētu tiesāties ar LFF, kas šīs lietas sākumā pieļāva kļūdu. "Teorētiski tas nav izslēgts. Mūsu advokāti pat teica, ka "Skonto" diezgan viegli uzvarētu šajā procesā. Tomēr ar Gunti Indriksonu esam vienojušies, ka pagaidām nesāksim šādu it kā dīvainu tiesu starp viņa vadīto klubu un viņa vadīto federāciju," piebilst Karavajevs.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu