Šobrīd sēžam pie sasistas siles

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sporta (ne)būvju problēma Liepājā ar katru gadu kļūst arvien sāpīgāka. Manuprāt, pirmā kļūda tika pieļauta jau tad, kad sāka celt ledushalli. Jau tad pilsētas tēviem un "Liepājas metalurga" vadītājiem vajadzēja vienoties par lielākas funkcionālas halles būvniecību, lai šajā bāzē varētu saimniekot arī citi sporta veidi. Pašlaik jau arī hokejam šī halle ir par mazu.

Nesen kārtoju eksāmenu Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā, un viens no jautājumiem bija par Latvijas sporta attīstības problēmām. Visi kā viens minēja sporta bāzu trūkumu un to, ka šajā jomā daudz vairāk būtu jāstrādā pašvaldībām. Atliek vienīgi piekrist. Tā vietā, lai paši kaut ko darītu, mēs pēdējos gados naivi cerējām uz valsts atbalstu pasaules hokeja čempionāta otrās halles būvniecībai. Basketbolisti un tenisisti joprojām trenējas grūtos apstākļos. Kaut arī jau 90.gadu vidū, kad BK "Baltika" piedzīvoja ziedu laikus, bija skaidrs, ka agrāk vai vēlāk mūsu basketbola komanda spēlēs augstākā līmenī, pašlaik esam nonākuši pie tā, ka Lietuvas basketbolisti paziņo, ka "šķūnī mēs jau nu nespēlēsim". Par to vajadzēja sākt domāt jau agrāk, un, manuprāt, pie tā vainīga ir pašvaldība. Es nevēlos vainot Uldi Sesku par rallija lobēšanu, bet masu sportam pēdējo gadu garumā ir pievērsts maz uzmanības. Un tagad esam nonākuši pie tā, ka mums ir labas komandu sporta veidu vienības, kurām nav kur spēlēt un trenēties. Nerunājot par to, kādos apstākļos sporta pamatus apgūst jaunā paaudze un kur spiesti trenēties sporta skolu audzēkņi. Es kā LBL komisārs regulāri bieži braucu uz dažādām pilsētām, un varu teikt, ka Liepājā ir visbēdīgākā situācija. Gulbenē un Valmierā jau pāris gadu, veiksmīgi sadarbojoties uzņēmējiem un pašvaldībai, šis jautājums ir atrisināts. Šajās pilsētās skolu sporta zāles atbilst visām Starptautiskās basketbola federācijas prasībām, bet mēs varam tikai degt savā baltajā skaudībā. Es nezinu, kurš kuru bremzē: Liepājas pašvaldība – uzņēmējus vai otrādi, bet kāds kādu kaut kad nav sapratis. Piemēram, treneris Krūmiņš savulaik no Valmieras pārcēlās uz Rūjienu, jo Valmierā nebija normālas sporta zāles, bet līdzjutēji ar savu attieksmi panāca šā jautājuma atrisinājumu, un tagad Valmierā var notikt arī starptautiskas spēles. Aigars Rutkovskis, Latvijas Basketbola līgas komisārs

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu