Dzola saņem Britu impērijas ordeni

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pazīstamais itāliešu futbolists, bijušais angļu kluba "Chelsea" uzbrucējs Džanfranko Dzola pirmdien saņēma Britu impērijas ordeni (OBE), vēsta laikraksts "La Gazzetta dello Sport".

38 gadus vecajam Dzolam ordeni pasniedza Lielbritānijas vēstnieks Itālijā Aivors Robertss, kurš futbolistu raksturoja kā "godīga spēlētāja paraugu, džentlmeni, jauku un neuzkrītošu cilvēku, kurš turklāt laukumā ir ģeniāls". Robertss kopā ar ordeni pasniedza arī karalienes Elizabetes II parakstītu dokumentu, kas apliecina piešķirto titulu. "Es zinu, ka esmu augsti novērtēts kā spēlētājs, taču šis tituls ir daudz lielāks gods, un es ar to lepojos," pēc ordeņa saņemšanas teica Dzola. Dzola profesionālā futbolista karjeru 1989.gadā sāka "Napoli", pēc tam pārgāja uz "Parma", bet 1997.gadā - uz "Chelsea". Angļu klubā viņš aizvadīja septiņas sezonas, 2003.gada vasarā atgriezās Itālijā un pievienojās "Cagliari" vienībai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu