FIFA pieprasa "Skonto" virslīgas čempionātā atņemt sešus punktus (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskā futbola federāciju asociācija (FIFA) pieprasa "Skonto" komandai Latvijas virslīgas čempionātā atņemt sešus punktus, vēsta laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze".

FIFA pieprasa noņemt punktus Latvijas čempionvienībai, jo klubs līdz šim vēl nav norēķinājies ar "Ofriss" komandu par Ērika Pelča pārdošanu. Kā zināms, "Skonto" Pelci 1999.gadā nopirka no Lietuvas komandas "Žalgiris", uz kurieni Pelcis bija devies no "Orfisa". Tālāk "Skonto" futbolistu pārdeva uz Dienvidkorejas vienību "LG Cheetahs" par 700 000 ASV dolāru, un "Orfiss" pieprasīja pusi no transfēra summas - 350 000 ASV dolāru. 2001.gada maijā FIFA pieņēma lēmumu, ka "Skonto" minētā naudas summa jāpārskaita "Orfisam", taču Latvijas čempionvienība to neizdarīja, par ko FIFA tagad nolēmusi "Skonto" sodīt ar sešu punktu atņemšanu nacionālajā čempionātā. Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis norādīja, ka, neskatoties uz FIFA aicinājumu "Skonto" vienībai punktus atņemt nekavējoties, izdevies līdz oktobra beigām atlikt šo lēmumu. "Skonto" tiks atņemti seši punkti virslīgas turnīra tabulā, ja maksājums tiks atlikts uz vēlāku laiku. "FIFA pieņemtais lēmums vēl nav galīgais šajā lietā. Tas ir netaisnīgs, tāpēc nemaksāsim naudu un turpināsim cīņu," laikraksts citē "Skonto" ģenerālmenedžeri Genādiju Karavajevu. "Mēs labi apzināmies, ka FIFA var piemērot sankcijas, taču vienalga negrasāmies maksāt. Vispirms atņems sešus punktus, pēc tam izslēgs "Skonto" komandu no virslīgas, tad sekos sankcijas pret Latvijas izlasi. Tomēr mēs cīnīsimies par savu taisnību un nemaksāsim."

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu