Sākas olimpiskais kvalifikācijas periods BMX riteņbraukšanā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
BMX riteņbraucēji
BMX riteņbraucēji Foto: Sanda Tūtere/lrf.v

Sestdien, 1. septembrī, sācies un līdz 2020. gada 1. jūnijam turpināsies Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas periods BMX riteņbraukšanā. Gan vīriešu, gan arī sieviešu olimpiskajām BMX sacensībām kvalificēsies 24 sportisti, portālu TVNET informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) preses sekretārs Toms Markss.

2020. gada Tokijas vasaras olimpiskās spēles norisināsies no 24. jūlija līdz 9. augustam. Spēļu programmā iekļautas arī šosejas, treka, BMX, MTB un BMX frīstaila sacensības vīriešiem, kā arī sievietēm. Lai noskaidrotu sacensību dalībniekus, Starptautiskā Riteņbraukšanas savienība (UCI) noteikusi atlases kritērijus dalībai visos olimpiskajos riteņbraukšanas veidos. Šobrīd pilnā sparā jau rit MTB olimpiskā krosa kvalifikācija.

Sestdien, 1. septembrī, sākas 21 mēneša garais olimpiskās kvalifikācijas periods BMX riteņbraukšanā. Starptautiskā Olimpiskā komiteja lēmusi izlīdzināt vīriešu un sieviešu BMX sacensību dalībnieku skaitu. Ja Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs piedalījās 32 vīrieši un 16 sievietes, tad Tokijā gan vīru, gan arī dāmu sacensībās startēs pa 24 dalībniekiem.

Olimpiskās kvalifikācijas atlases laika posms noteikts no šī gada 1. septembra līdz 2020. gada 1. jūnijam. 18 no 24 sportistiem tiks atlasīti pēc Olimpiskā Nāciju ranga. Viena vieta pienākas mājiniekiem, divus sportistus atlasīs pēc 2020. gada pasaules čempionāta rezultātiem, kamēr vēl trīs sportisti atlasīsies, ņemot vērā UCI pasaules individuālo rangu uz 2020. gada 2. jūliju.

Pirmās divas valstis pēc UCI Olimpiskā ranga saņems trīs vietas. No 3. - 5. vietai esošajām nācijām pienāksies divas vietas, bet pa vienam sportistam varēs sūtīt valstis, kas rangā ieņems 6. - 11. vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu