Siguldā noticis starptautisks seminārs kamaniņu sportā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušās nedēļas nogalē no 15. līdz 19.septembrim Siguldā risinājās starptautisks seminārs kamaniņu sporta speciālistiem, ko Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) Solidaritātes programmas ietvaros rīkoja Starptautiskā kamaniņu sporta federācija (FIL), Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF) un Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK).

Seminārā lekcijas lasīja FIL viceprezidenti Jans Stelers un Einars Fogelis, kā arī Latvijas kamaniņu sporta izlases sporta ārste Zane Krūze un FIL tehniskais delegāts Valdis Ķuzis, savukārt praktiskās nodarbības sporta zālē vadīja daudzkārtēja pasaules čempione, Vācijas kamaniņbraucēja un bobslejiste Gabriele Koliša, bet trasē FIL treneris Joans Apostols. Semināra tēmu klāsts bija diezgan plašs - sākot ar „Sporta organizācija Latvijā”, „Medicīna augstu sasniegumu sportā”, „Treniņu uzbūve, plānošana un analīze”, beidzot ar „Olimpiskā solidaritāte” un „Olimpiskā kustība”. FIL viceprezidents Jans Stelers: „Es esmu ļoti apmierināts ar šā semināra norisi. Liels paldies Latvijas Olimpiskajai komitejai un Latvijas Kamaniņu sporta federācijai par palīdzību semināra organizēšanā Latvijā. Es ceru, ka visi paņems ko derīgu no šīm mācībām Siguldā, īpaši treneri – nododiet saviem sportistiem to, ko šeit iemācījāties!” FIL viceprezidents Einars Fogelis: „Šī pieredze, kas mums kopā izdevās šeit Siguldā, ir ļoti vērtīga, īpaši Latvijas Olimpiskajai komitejai, kā izmantot SOK Solidaritātes programmu, ko Latvijas Kamaniņu sporta federācija arī veiksmīgi izdarīja kā pirmā no ziemas sporta veidu federācijām Latvijā. Latvijas Olimpiskā komiteja ir atvērta šādai sadarbībai ar citiem ziemas sporta veidiem. Palīdzēsim viens otram mācībās un sacentīsimies trasē!” Gabriele Koliša: „Es neticu, ka citos sporta veidos ir šādi semināri. Redzu, ka kamaniņbraucēji ir kā viena ģimene. Pēc pieredzētā un dzirdētā šeit Siguldā varu droši teikt, ka sporta organizācija Latvijā ir ļoti augstā līmenī, kā savulaik Vācijas Demokrātiskajā republikā, un to es redzēju arī semināra rīkošanā!” Semināra noslēgumā visi tā dalībnieki saņēma SOK prezidenta Žaga Roges apstiprinātus sertifikātus. Pavisam Siguldā piedalījās 6 valstu 14 treneri.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu