Nacionālā sporta padome: IZM jāpārtrauc tiesvedība ar "Ķeizarmežu" (25)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saulesdārzs ir nododams tā nomnieka SIA "Ķeizarmežs" izstrādātā teritorijas attīstības plāna īstenošanai, un Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) jāpārtrauc tiesvedība ar firmu, vakar nolēmusi Nacionālā sporta padome.

Kā šodien ziņo laikraksts "Diena", šāds lēmums pieņemts padomes vadītāja, Ministru prezidenta biedra Aināra Šlesera (LPP) viedokļa ietekmē. Izglītības un zinātnes ministrs Juris Radzevičs (LPP) norādījis, ka nomnieks valstij ir parādā vismaz Ls 170 000 un par to tiesu darbi tikšot turpināti. Atsaukt varētu prasību par nomas līguma laušanu. "Tā ir sporta bāze, punkts," Saulesdārza nākotni izšķīris Šlesers. Viņaprāt, tiesas darbi jāpārtrauc, jo citādi nav īstenojams firmas iecerētais nacionālo izlašu sagatavošanas centra būvniecības plāns. Savukārt par parādiem puses varot vienoties arī kā citādi. "Ķeizarmežs" ir "Skonto" grupas uzņēmums, kuras īpašnieks Guntis Indriksons ir Latvijas Futbola federācijas prezidents. Kā norāda "Diena", galalēmums par teritorijas tālāko likteni ir Radzeviča rokās, jo tā ir IZM pārraudzībā. "Ķeizarmežs" kā nomnieks teritorijas jauno attīstības plānu ministram iesniedzis īsi pirms kārtējās tiesas sēdes. Uz to uzņēmuma pārstāvji neieradās. Savukārt Radzevičs paziņoja, ka Saulesdārza konsultatīvajai padomei nav likumiska pamata darboties, tāpēc plāns izskatāms Nacionālajā sporta padomē, informē laikraksts. Konsultatīvo padomi veidoja sabiedriskās organizācijas, lai sekotu līdzi teritorijas apsaimniekošanas atklātumam. Kā ziņots, tiesā IZM un "Ķeizarmeža" strīds tiks izskatīts 19.novembrī. Tiesā tiek lūgts lauzt nomas līgumu un nekustamā īpašuma līgumu, kā arī dzēst vairākus zemesgrāmatas ierakstus, ar kuriem nostiprinātas "Ķeizarmeža" īpašuma tiesības. IZM lūdz dzēst arī ierakstu zemesgrāmatā par futbola laukumu Ezermalas ielā 24/26, kas ticis ieķīlāts AS "Parex banka". Ministrijas prasības iesniegšanas brīdī summa, kuru lūgts piedzīt no "Ķeizarmeža", bija Ls 89 296, no tiem zemes nomas parāds - Ls 64 845, nekustamā īpašuma nomas parāds - Ls 21 471, bet īpašuma nodokļa parāds - Ls 2979. "Ķeizarmeža" parāds ministrijai pagājušā gada 1.decembrī bija Ls 171 213: nomas maksas parāds - Ls 94 837, nekustamā īpašuma nodoklis - Ls 1290, soda procenti - Ls 70 836 un likumiskie procenti - Ls 4250. Šā gada februārī "Ķeizarmežs" apgabaltiesā iesniedza pretprasību, lūdzot piedzīt no ministrijas Saulesdārzā veiktos ieguldījumus par Ls 668 772.

Komentāri (25)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu