Noslēdzies "Cēsu alus" kaitborda festivāls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Cēsu alus kaitborda Festivāls, jeb kaitfests notika divās daļās. Pirmā festivāla daļa norisinājās Kolkā, 4. septembrī, bet noslēgums notika Saulkrastos, 12. septembrī. Šis bija vienīgais kaitborda pasākums šovasar, un abas festivāla daļas apmeklēja labākie Latvijas kaitborda meistari un aktīvākie šā sporta un atpūtas veida piekritēji.

Pasākumam bija nelabvēlīgi laika apstākļi – nepietiekama vēja stipruma dēļ sacensības nenotika Slingshot Downwind Freestyle disciplīnā. Taču pasākuma organizātori kā alternatīvu sportistiem piedāvāja sacensties veikborda disciplīnā, kur tika noteikti atraktīvākie kaitborda meistari. Vissīvākā cīņa notika tieši sieviešu konkurencē, kur par uzvarētāju kļuva Ilze Vasiļeva. Starp vīriem spēcīgākais jau otro gadu pēc kārtas ir Mārtiņš Eihe, kurš svinēja savu dubulto uzvaru bezvēja apstākļos, izmantojot mehānisko vilkšanas līdzekli. Pasākuma izskaņā notika BBQ kopā ar "Cēsu alu" un jaunāko kaitborda filmu prezentācija. Cēsu alus kaitborda Festivāla noslēgums notika Saulkrastos, 12. septembrī pie kafejnīcas “Mare”. Festivāla laikā vislielāko skatītāju uzmanību piesaistīja lielais daudzums pūķu (vairāk nekā 50), kuri bija redzami gan ūdenī, kad tos veikli vadīja braucēji, gan izkārtojamies pludmalē, veidojot neredzētu krāšņumu. Sacensībās Slingshot Downwind Freestyle disciplīnā spēkiem mēroties bija pieteikušies 15 dalībnieki, to skaitā arī viena sieviete – Ilze Vasiļeva. Sacensību formāts bija interesants un reizē arī jauns Latvijas kaitbordistiem, stundas laikā braucēji demonstrēja savu meistarību triku izpildē, braucot lejup pa vējam. Sacensības notika Jam Session stilā – brīvā un nepiespiestā improvizācijā kopā startējot visiem dalībniekiem, nosakot labākos braucējus gan pēc tiesnešu vērtējuma, gan aptaujājot pēc sacensībām braucējus. Slingshot Downwind Freestyle disciplīnas rezultāti ir šādi: 1. Aleksandrs “Sasha”, Rīga; 2. Gatis Satiks “GS”, Saulkrasti; 3. Amirs “Ekoline”, Rīga; 4. Zigurs “Ziggy” Penkulis, Rīga; 5. Aigars “Festo”, Salacgrīva. Pēc pasākuma kafejnīcā “Mare” notika apbalvošana un filmas “Slingshot” prezentācija, kurā tika demonstrēti kaitborda augstākās meistarības sasniegumi no visas pasaules.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu