Raikonens ar jaunu rekordu ātrākais Itālijas "Grand Prix" kvalifikācijā (1)

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Ferrari" komandas pilots Kimi Raikonens
"Ferrari" komandas pilots Kimi Raikonens Foto: EPA/LETA

"Ferrari" komandas pilots Kimi Raikonens no Somijas sestdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) čempionāta 14.posma - Itālijas "Grand Prix" - izcīņas kvalifikācijas sacensībās, uzstādot jaunu trases apļa rekordu

Raikonens trases apli veica minūtē un 19,119 sekundēs, kas ir jauns Moncas trases rekords. Viņš aiz sevis atstāja komandas biedru Sebastjanu Fetelu no Vācijas, kurš bija par 0,161 sekundi lēnāks.

Raikonena vidējais ātrums labākajā aplī bija 263,5 kilometri stundā.

"Ferrari" komandai Moncas trasē kvalifikācijas sacensībās šī bija pirmā uzvara pēdējos astoņos gados. Tikmēr Raikonens pie "pole position" tika pirmo reizi šajā sezonā un 18.reizi karjerā, iepriekšējo šādu panākumu svinot pirms 12 gadiem. Zīmīgi, ka 38 gadu vecumā Raikonens kļuvis par otru vecāko "pole position" ieguvēju, jo 1994.gadā brits Naidžels Mensels Austrālijas "Grand Prix" kvalifikācijā uzvarēja būdams 41 gadu vecs.

Trešais kvalifikācijā palika pašreizējais pasaules čempions un šī gada čempionāta kopvērtējuma līderis Lūiss Hamiltons no Lielbritānijas, kurš pārstāv "Mercedes" komandu, kurš Raikonenam zaudēja 0,175 sekundes, kamēr ceturtais bija Hamiltona komandas biedrs Valteri Botass no Somijas.

Labāko desmitniekā tika arī "Red Bull" komandas nīderlandiešu braucējs Makss Verstapens, "Haas" komandu pārstāvošais francūzis Romēns Grožāns, "Renault" vienības pārstāvis Karloss Sainss no Spānijas, francūzis Estebans Okons no "Racing Point Force India" komandas, vēl viens franču pilots Pjērs Gaslī ("Toro Rosso") un kanādietis Lenss Strols ("Williams").

Itālijas "Grand Prix" izcīņa notiks svētdien. Jāpiebilst, ka "Ferrari" komanda savā mājas trasē Moncā nav uzvarējusi kopš 2010.gada.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pirms 14.posma sacensībām līderim Hamiltonam ir 231 punkts, kamēr 214 punkti ir Fetelam. Trešais ar 146 punktiem ir Raikonens , bet viņam ar 144 punktiem seko Botass. Pirmo sešinieku noslēdz "Red Bull" komandas biedri Verstapens un Daniels Rikjardo no Austrālijas, kurš kvalifikācijā bija vien 15.vietā, kuriem ir attiecīgi 120 un 118 punkti.

Konstruktoru kausa kopvērtējumā vadībā ar 375 punktiem ir "Mercedes", kamēr 15 punktus atpaliek "Ferrari", bet trešā ar 238 punktiem ir "Red Bull".

Šajā F-1 sezonā braucējiem ir jāveic 21 posms. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, no kalendāra ir izņemts Malaizijas etaps, taču sacīkstes atgriezušās Francijā un Vācijā.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hamiltons, kurš izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet komandu vērtējumā "Mercedes" palika nepārspēta ceturto gadu pēc kārtas.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu