Halli neviens vēl neceļ (18)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai gan jau vakar vajadzēja sākties daudzfunkcionālās halles pāļu dzīšanai, šie darbi tiks atlikti par pāris nedēļām. SIA Merks vadība gan mierina, ka halles celtniecības grafiks tomēr tikšot ievērots. Pēc SIA Merks apstiprinātā halles būvdarbu grafika, augusta vidū vajadzēja sākties pāļu dzīšanai un šiem darbiem ilgt sešas nedēļas.

Būvfirmas ģenerāldirektors Ivars Geidāns Neatkarīgo informēja, ka ir sākta būvlaukuma sagatavošana, taču pāļi vēl ir ražošanā. "Nekas īpašs nav iekavēts, taču, kamēr [pāļi] nav saražoti pietiekamā daudzumā, nav jēgas iedzīt tikai vienu smukumam," norādīja I. Geidāns. Pēc viņa teiktā, pāļu dzīšana gan aizkavēsies par pāris nedēļām, taču "grafiks tiks ievērots, nekādam satraukumam nav pamata". Pēc iepriekš apstiprinātā halles būvdarbu grafika, septembra sākumā vajadzētu sākt halles pamatu likšanu (tā ilgs 14 nedēļu), bet šā paša mēneša beigās – balstu struktūras stiprināšanu. 2005. gada martā jāsākas ārējo sienu likšanai, kā arī jumta balsta stiprināšanai. Daudzfunkcionālās halles testēšanu plānots sākt 2006. gada janvārī, 1. februārī plānota celtniecības pabeigšana, bet 17. februārī – lielā atklāšana. I. Geidāns pastāstīja, ka pašlaik galvenais ir pabeigt projektēšanu, pie tā strādā konstruktori. Kanādas konsultāciju un projektēšanas firma SCI ir piedāvājusi citu konstruktīvu risinājumu, līdz ar to izdarītas izmaiņas skiču projektā. Tā, piemēram, pēc mainītā projekta halle vairs nebūs saistīta ar tirdzniecības centru, tāpēc nebūs arī prasības pacelt halles ieeju septiņu metru augstumā un ēku varēs nolaist zemāk. Merks arī izvēlējušies citu pāļu izgatavotājkompāniju, jo atklājies, ka a/s Latvijas tilti pāļi lielākoties neatbilst projekta nosacījumiem. Ar šo kompāniju bija noslēgta vienošanās par būvniecībai nepieciešamo pāļu piegādi. I. Geidāns apliecināja, ka šie sarežģījumi neaizkavēs halles nodošanu ekspluatācijā – tas, kā plānots, tiks izdarīts 2006. gada februārī. Savukārt Rīgas domes izveidotā biroja Hokejs 2006 vadītājs Ivans Klementjevs vakar izteica gandarījumu par hokeja čempionātam nepieciešamās daudzfunkcionālās halles būvniecības sākšanu. Viņš sazinājies arī ar būvfirmas Merks ģenerāldirektoru I. Geidānu, kurš apliecinājis, ka šī kompānija halli noteikti uzcels paredzētajā laikā, informē domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļa.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu