"Merks" sācis celtniecību (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Būvfirma "Merks" šodien sākusi celtniecību 2006.gada Pasaules hokeja čempionātam Rīgā nepieciešamās daudzfunkcionālās halles būvlaukumā, aģentūru LETA informēja SIA "Merks" pārstāvis sabiedrisko attiecību jautājumos Viesturs Deksnis.

Patlaban tiek sagatavots būvlaukums, ražoti pāļi un pabeigts halles projekts, stāstīja Deksnis. Kā ziņots, Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) amatpersonas atzinušas daudzfunkcionālās halles projektu un "Merka" noteiktos būvniecības termiņus par atbilstošiem prasībām. "Merks" ģenerāldirektors Ivars Geidāns iepriekš informēja, ka halles skiču projekts ir mainīts. Pirmkārt, iepriekšējā projektā halle bija saistīta ar tirdzniecības centru, taču, pēc Geidāna teiktā, tas rada negatīvus nosacījumus hallei. Tā kā pēc mainītā projekta halle nebūs saistīta ar tirdzniecības centru, nebūšot arī prasības pacelt halles ieeju septiņu metru augstumā un ēku varēs nolaist zemāk. Otrkārt, halle netikšot būvēta tikai hokeja čempionāta vajadzībām, un tāpēc "Merks" ir piesaistījis kanādiešu kompāniju, ko ieteikusi IIHF. Tāpat "Merks" mainīja pāļu izgatavotājkompāniju, jo atklājies, ka AS "Latvijas tilti" pāļi lielākoties neatbilst projekta nosacījumiem. Ar šo firmu bija noslēgta vienošanās par halles būvniecībai nepieciešamo pāļu piegādi. Halli ir paredzēts nodot ekspluatācijā līdz 2006.gada februārim.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu