Latvijas tenisisti pārspēj Tunisiju

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien un svētdien Jūrmalas parka tenisa laukumos norisinājās trīs atlikušās Deivisa kausa izcīņas spēles starp Latvijas un Tunisijas izlasēm. Sestdien mūsu sportisti uzvarēja dubultspēlēs, bet vakar Anda Juškas panākums pirmajā vienspēlē nodrošināja Latvijai uzvaru visā mačā – 3:2.

Pretēji iepriekš paredzētajam, dubultspēlēs Latvijas komandu nepārstāvēja liepājnieks Adrians Žguns un Jānis Skroderis. Viņu vietā tunisiešu duetam Maleks Džaziri/Tareks Bensultans pretī stājās Andis Juška un Deniss Pavlovs. Latvijas tenisistu demonstrētais sniegums bija krietni vien pārliecinošāks, nekā pretinieku varējums, un mūsējie uzvarēja trijos setos – 6:3, 6:1, 6:1. Pirmajā setā līdzjutējiem, kuri kuplā skaitā bija ieradušies vērot maču, panervozēt lika Andis Juška, kurš vienā geimā servējot pat pamanījās pieļaut trīs dubultkļūdas. Šodien pirmajā vienspēlē Juškam pretī stājās Muhameds Haitems Abids un Latvijas tenisists viņam neatstāja nekādas cerības, trijos setos uzvarot ar 6:0, 6:0, 6:4. Līdz ar to pēdējai spēlei vairs nebija būtiskas nozīmes un iespēja debitēt Latvijas izlasē tika dota liepājniekam Adrianam Žgunam. Viņš mērojās spēkiem ar Maleku Džaziri, taču diemžēl vēju pilsētas sportists bija spiests piekāpties divos setos ar 5:7, 4:6. Līdz ar to Latvija pārspēja Tunisiju ar 3:2 un saglabāja tiesības arī nākamgad spēlēt Eiropas un Āfrikas zonas otrajā grupā. Tunisija izkrita uz trešo grupu. Liepājas Tenisa sporta skolas direktors Imants Andersons atzina, ka lielie tenisa svētki Liepājā bija izdevušies godam. "Vislielāko paldies es gribētu teikt līdzjutējiem, kuri prata novērtēt to, ka ne jau katru dienu un pat katru gadu mūsu pilsētā ir iespējams klātienē vērot šādas raudzes tenisa mačus. Galvenais, ka Latvijas tenisisti spēja izcīnīt uzvaru," gandarīts par liepājnieku atsaucību uz Latvijas izlases sniegumu bija I.Andersons. Vidēji katru no piecām spēlēm Jūrmalas parka tenisa laukumos noskatījās aptuveni 450 skatītāju. Deivisa kausa izcīņas mačus klātienē vērot bija ieradušies arī eksprezidents Guntis Ulmanis, ekspremjers Ivars Godmanis un bijušais iekšlietu ministrs Mareks Segliņš. Skatītāju vidū bija arī Liepājas mērs Uldis Sesks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu