Iespējams, jau šodien saņemsim IIHF atbildi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Paredzēts, ka šodien Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans saņems Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) lēmumu par tiesībām Latvijā rīkot 2006.gada pasaules hokeja čempionātu.

Lipmans iepriekš teica, ka ir paveikts viss, lai pārliecinātu IIHF, ka Latvija spēj sarīkot čempionātu, tāpēc, viņaprāt, visticamāk, tiks saņemta pozitīva atbilde. Jau ziņots, ka Lipmans IIHF iesniedzis līgumu starp Rīgas domi un SIA "Merks" par zemes nomu, bankas garantijas vēstuli SIA "Merks" par būvniecības finansēšanu, būvniecības grafiku, LHF vienošanos ar SIA "Merks" par halles iznomāšanu čempionāta rīkošanai, kā arī būvvaldes izsniegto būvatļauju halles būvniecības nulles ciklam. SIA "Merks" ģenerāldirektors Ivars Geidāns jau agrāk aģentūrai LETA pastāstīja, ka būvnieki ir gatavi drīzumā atsākt halles būvniecību. Ir jau noslēgta vienošanās ar AS "Latvijas tilti" par halles būvniecībai nepieciešamo pāļu izgatavošanu. Šo uzņēmumu pāļu izgatavošanai un dzīšanai savulaik bija nolīgusi SIA "Multihalle". Geidāns apliecināja, ka SIA "Merks" darīs visu iespējamo, lai pēc iespējas ātrāk sāktu halles būvniecību, kā arī apliecināja, ka ir pietiekami daudz laika, lai uzceltu 2006.gada pasaules čempionātam hokejā nepieciešamo halli. "Merks" plāno līdz jūlijam noslēgt visus nepieciešamos 11 līgumus ar projektētājiem un vēl vienu būvniecības līgumu. Geidāns atzina, ka līdz šim galvenokārt tika sakārtota dokumentācija, kas vajadzīga, lai Latvija saglabātu hokeja čempionāta rīkošanas tiesības. Viņš norādīja, ka līdz čempionātam "Merks" nepārdos halles apsaimniekošanas tiesības, taču sarunas par haļļu apsaimniekotājiem noteikti notiks. Kā jau ziņots, Latvijas Hokeja federācija par halles būvnieku izraudzījās SIA "Merks" un šā gada 1.jūnijā tika parakstīts trīspusējais līgums starp SIA "Multihalle", SIA "Merks" un Rīgas domi par zemes nomu 2006.gada pasaules hokeja čempionātam nepieciešamās daudzfunkcionālās halles celtniecībai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu