Lipmans saņēmis visus IIHF pieprasītos dokumentus (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans ir saņēmis visus Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) pieprasītos dokumentus, kas apliecina Latvijas spēju organizēt 2006.gada pasaules hokeja čempionātu.

Kā žurnālistiem pastāstīja Lipmans, viņam ir līgums starp Rīgas domi un SIA "Merks" par zemes nomu, bankas garantijas vēstule SIA "Merks" par būvdarbu finansēšanu, būvdarbu grafiks, LHF vienošanās ar SIA "Merks" par halles iznomāšanu čempionāta rīkošanai, kā arī būvvaldes izsniegtā būvatļauja halles būvniecības nulles ciklam, ko šodien Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā svinīgi pasniedza būvkompānijai "Merks". Lipmans aģentūrai LETA apliecināja, ka, dodoties uz IIHF sanāksmi, viņam ir 95% pārliecība, ka izdosies pierādīt Latvijas spējas sarīkot čempionātu. Lipmans pastāstīja, ka ir iesniedzis valdībai arī divus čempionātam nepieciešamās mazās halles projektus - "Skonto" halles pārbūves projektu un Liepājas pilsētas ieceri uzbūvēt mazo halli. LHF prezidents norādīja, ka valdībai, kura finansēs mazās halles būvniecību, būs jāizlemj, kurā vietā tiks būvēta čempionātam nepieciešamā būve. LETA jau ziņoja, ka vakar būvvalde nolēma akceptēt būvfirmas "Merks" iesniegto daudzfunkcionālas halles projekta nulles cikla tehnisko projektu, kas paredz būvdarbu veikšanu līdz 1.stāva grīdas līmenim. SIA "Merks" ģenerāldirektors Ivars Geidāns aģentūrai LETA pastāstīja, ka būvnieki ir gatavi drīzumā atsākt halles būvniecību. Ir jau noslēgta vienošanās ar AS "Latvijas tilti" par halles būvniecībai nepieciešamo pāļu izgatavošanu. Šo uzņēmumu pāļu izgatavošanai un dzīšanai savulaik jau bija nolīgusi SIA "Multihalle". Geidāns apliecināja, ka SIA "Merks" darīs visu iespējamo, lai pēc iespējas ātrāk sāktu halles būvniecību, kā arī apliecināja, ka ir pietiekami daudz laika, lai uzceltu 2006.gada pasaules čempionātam hokejā nepieciešamo halli. Uzņēmuma ģenerāldirektors pēc būvatļaujas saņemšanas norādīja, ka pagaidām nevar pateikt precīzas daudzfunkcionālās halles izmaksas. Viņaprāt, tie būs līdz šim minētie aptuveni 30 miljoni eiro jeb gandrīz 20 miljoni latu. Taču precīzas summas pašlaik nevarot pateikt, jo nemitīgi mainoties izejvielu, piemēram, metāla cenas. "Merks" plāno līdz jūlijam noslēgt visus nepieciešamos 11 līgumus ar projektētājiem un vēl vienu būvniecības līgumu. Geidāns atzina, ka līdz šim galvenokārt tika kārtota dokumentācija, kas vajadzīga, lai Latvija saglabātu hokeja čempionāta rīkošanas tiesības. Viņš norādīja, ka līdz čempionātam "Merks" nepārdos halles apsaimniekošanas tiesības, taču sarunas par haļļu apsaimniekotājiem noteikti notiks. Kā jau ziņots, Latvijas Hokeja federācija par halles būvnieku izraudzījās SIA "Merks" un šā gada 1.jūnijā tika parakstīts trīspusējais līgums starp SIA "Multihalle", SIA "Merks" un Rīgas domi par zemes nomu 2006.gada pasaules hokeja čempionātam nepieciešamās daudzfunkcionālās halles celtniecībai. Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) noteikusi 1.jūliju par pēdējo termiņu, kad Latvijai jāpierāda spēja sarīkot hokeja čempionātu, proti, jāuzrāda virkne līgumu par halles celšanu un apsaimniekošanu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu