LBSP pārmet Rīgas mēram demagoģiju (7)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas domes priekšsēdētāja Gundara Bojāra (LSDSP) izteikumi par piecu būvuzņēmumu apvienības "Latvijas būvnieku stratēģiskā partnerība" (LBSP) piedāvājumu 2006.gada pasaules hokeja čempionātam nepieciešamās daudzfunkcionālās halles būvniecībai ir demagoģiski, intervijā laikrakstam "Dienas Bizness" norāda LBSP pārstāvis, "Skonto būve" prezidents Guntis Rāvis.

Kā ziņots, Bojārs atzina, ka Rīgas dome nevar piekrist LBSP piedāvājumam būvēt halli par 31-35 miljoniem eiro (20,52-23,17 miljoniem latu), jo pašvaldībai šāda summa ir pārāk liels slogs un par šādiem līdzekļiem dome var paveikt daudz ko izglītības, sociālajā un citās jomās. Līdz ar to pagājušajā nedēļā tika panākta vienošanās, ka daudzfunkcionālo halli būvēs SIA "Merks". "Es uzskatu, ka mūsu priekšlikums šā projekta realizācijai bija vispareizākais, lai mēs varētu uzbūvēt halli līdz čempionāta sākumam. (..) Ja Bojāra kungs saka, ka 30 miljoni ir jāatņem skolotājiem, ārstiem un visiem pārējiem, tad tas kaut kā jocīgi izklausās. Zeme, kas tiks pārdota, maksā naudu. Visiem saprotams variants būtu pārdot šo zemi reālā izsolē, un lai to nopērk attiecīgā celtniecības kompānija. Tādējādi tiktu iegūti līdzekļi, ko varētu novirzīt halles būvniecībai, un nevajadzētu nekādu naudu atņemt ne skolotājiem un ārstiem, ne arī tramvajiem un trolejbusiem," norāda Rāvis. LBSP pārstāvis uzsver, ka halles izmaksas nebūtu pilsētas budžetam apgrūtinošas, jo nepieciešamo naudu varētu iegūt, izsolē pārdodot zemi Skanstes ielas rajonā, kur paredzēts būvēt halli, kā arī halli pārdodot operatoram. Rāvis pauž viedokli, ka pilsētai bija jāpasūta šādas halles būvniecība. "Tā notiek pārsvarā visās Eiropas valstīs, ka pilsēta šādai būvei ir pasūtītājs un īpašnieks. Šāda halle būtu vienīgā Latvijas valstī - otrai tādai šeit nebūtu vietas, otras celtniecībai nebūtu jēgas. Rīga ir miljona iedzīvotāju pilsēta, un šai pilsētai, manuprāt, ir pienākums šādu halli būvēt," uzsver būvnieks. Skaidrojot, kāpēc LBSP pēc pieteikšanās realizēt šo projektu sāka izvirzīt dažādas prasības, Rāvis norāda, ka, izvērtējot dokumentus, secināts, ka zeme Skanstes ielā nav tik likvīda, lai nomas tiesības varētu ieķīlāt bankā. Kā norāda LBSP pārstāvis, sākotnēji bija teikts, ka pieejami ir 30 hektāri zemes pilsētas centrā. Neskaitot ielas, sarkanās līnijas un dabas pamatnes, palika 17 hektāri daļēji likvīdas zemes. Turklāt vienā no šiem zemesgabaliem pilsēta ir paspējusi privatizēt dārza mājiņas, tur ir 600 neapmierināti dārziņu apsaimniekotāji, Izglītības un zinātnes ministrijas celtnes. "Turklāt, kad mēs pieteicāmies būvēt šo halli, nebija tādu prasību, ka mums būs jāsniedz trīs miljonu latu garantija par kaut ko nesaprotamu," uzsver uzņēmējs. Vērtējot SIA "Merks" iespējas laikā uzbūvēt halli, Rāvis atzīst, ka daudz kas būs atkarīgs no veiksmes. "Tas viss nupat ir diezgan liels risks, kas ir atkarīgs no veiksmes. Ja domei būs labs kontakts ar kompāniju, kas būvēs šo halli, tad varbūt arī paspēs, varbūt paveiksies," norāda LBSP pārstāvis.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu