Raimonds Bergmanis uzvar "Baltijas spēkavīrā 2004" (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar pārliecinošu Latvijas titulētākā spēkavīra Raimonda Bergmaņa uzvaru sestdien Jūrmalā pie "Līvu akvaparka" noslēdzās Baltijas stiprinieku sacensības "Baltijas spēkavīrs 2004", aģentūru LETA informēja Latvijas Spēka atlētu federācijas direktors Mārtiņš Kalniņš.

Sacensībās, kuras vērot bija ieradies kupls skatītāju pulks, otro vietu izcīnīja Lietuvas komandas līderis, divkārtējais pasaules vicečempions un Arnolda Švarcenegera sacensību "Arnold Strongman" uzvarētājs Židrūns Savicks, bet trešajā vietā ierindojās Lietuvas 2003.gada čempions Viļs Petrausks. Jau sacensību sākumā cīņa par Baltijas 2004.gada spēkavīra titulu izvērtās starp četriem atlētiem - Bergmani, lietuviešiem Savicku un Petrausku, kā arī Igaunijas pārstāvi Andrusu Murumetu. Pirmajos divos vingrinājumos - smagās automašīnas vilkšanā un "fermera pastaigā" - šie četri spēkavīri ierindojās vietās no pirmās līdz ceturtajai, pārējiem desmit Baltijas spēkavīriem atstājot iespēju cīnīties tikai par piekto vietu. Trešajā vingrinājumā - baļķa celšanā - pirmo vietu izcīnīja Savicks, otrais bija Bergmanis, bet Petrausks un Murumets bija tikai sestais un septītais. Nākamajos divos vingrinājumos - "herkulesa tvērienā" un "atlanta akmeņos" - pārliecinoši startēja Bergmanis, pirms pēdējā vingrinājuma jau praktiski nodrošinot uzvaru kopvērtējumā, jo Savicks atpalika par sešiem punktiem. Noslēguma kopvērtējumā Bergmanim bija 78 punkti, bet Savickam un Petrauskam - pa 69 punktiem. "Ja šeit būtu vadošie Eiropas spēkavīri, viņiem būtu ļoti grūti tikt labāko trijniekā, jo dalībnieku sastāvs bija ļoti spēcīgs," pēc uzvaras teica Bergmanis. "Tieši tāpēc esmu ļoti gandarīts par izcīnīto uzvaru. Sacensības bija ļoti augsta līmeņa, vienīgais mīnuss bija sliktie laika apstākļi, kurus nevar ietekmēt." Uz sacensībām bija ieradies arī starptautiskās spēka atlētu federācijas (IFSA) prezidents Duglass Edmunds, jo "Baltijas spēkavīrs 2004" bija viens no atlases kritērijiem šovasar Rīgā paredzētajām starptautiskajām sacensībām "All Strength World Cup 2004". Pēc turnīra notika IFSA prezidenta un Latvijas spēka atlētu federācijas vadības tikšanās, kuras laikā pārrunāti svarīgākie jautājumi saistībā ar jūlijā Rīgā gaidāmo "All Strength World Cup 2004", kuras būs lielākās spēkavīru sacensības pasaulē.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu