LBSP: Rīgas domei jāgarantē kredīts hokeja halles būvniecībai (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas būvnieku stratēģiskā partnerība (LBSP) būtu gatava uzcelt 2006.gada pasaules hokeja čempionātam nepieciešamo daudzfunkcionālo halli, ja Rīgas dome lūgtu valstij atļauju garantēt LBSP bankā ņemto kredītu halles izbūvei, pārdotu zemesgabalus un no iegūtajiem līdzekļiem atpirktu halli par tās reālajām izmaksām, informēja LBSP pārstāvis, "Skonto būve" prezidents Guntis Rāvis.

Domei būtu arī jānodrošina pārraudzība pār halles būvniecības procesu. Kā apstiprināja Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs (LSDSP), dome ir saņēmusi vēstuli no LBSP, kurā būvnieki izsaka savu priekšlikumu. Bojārs skaidroja, ka vēl nav detalizēti iepazinies ar būvnieku priekšlikumu, taču tajā joprojām ir piedāvāts pašvaldībai atpirkt halli par tās vērtību. Piedāvājumā nav norādīta konkrēta summa. Bojārs atkārtoti uzsvēra, ka Rīgas domes deputāti, visticamāk, nepiekritīs šādam piedāvājumam, jo halles būvniecība, pēc aptuvenām aplēsēm, izmaksās 31-35 miljonus eiro (20,52-23,17 miljonus latu), neskaitot pievienotās vērtības nodokli. Pašvaldībai šāda summa ir pārāk liels slogs un par šādiem līdzekļiem dome var paveikt daudz ko izglītības, sociālajā un citās jomās, uzskata Rīgas mērs. Kā norāda LBSP, pie šādiem nosacījumiem nebūtu nepieciešama papildu zemesgabalu iznomāšana vai atsavināšana. Rīgas dome likumdošanas noteiktajā kārtībā varēs izsoles ceļā realizēt attiecīgos zemesgabalus par maksimālo iespējamo cenu. "Halles komerciāla ekspluatācija ir zaudējumus nesošs projekts, tāpat kā teātris, opera un tamlīdzīgi, līdz ar to tā realizācija, piesaistot privātu investoru, nav iespējama. Arī pasaules prakse rāda, ka visur, kur līdzīgi projekti ir veiksmīgi realizēti, tas ir noticis par valsts vai pašvaldības līdzekļiem," norāda LBSP. Kā uzskata LBSP, piedāvātais variants ir maksimāli atklāts, ar skaidriem un saprotamiem noteikumiem, kas nedod iespēju spekulēt par iespējamām afērām projekta ietvaros un vienlaikus saglabā iespēju rīkot 2006.gada pasaules hokeja čempionātu Rīgā. Vēstuli, kurā izklāstīti augstāk minētie priekšlikumi LBSP šodien iesniegusi Ministru prezidenta biedram Aināram Šleseram, Rīgas domes priekšsēdētājam Gundaram Bojāram un Latvijas Hokeja federācijas prezidentam Kirovam Lipmanam. "LBSP uzskata, ka Rīgas un Latvijas iedzīvotāji ir pelnījuši, lai tiem būtu šāda pasaules standartiem atbilstoša halle," teikts pilnsabiedrības paziņojumā medijiem. Kā ziņots, vakar valdības izveidotās darba grupas sanāksmēs panākta vienošanās, ka Rīgas domei, Latvijas Hokeja federācijai (LHF) un būvniekiem par 2006.gada Pasaules hokeja čempionātam nepieciešamās daudzfunkcionālās halles būvniecību jāvienojas līdz rītdienai, 20.maijam.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu