Protesta akcija Rīgas ielās (8)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Visiem ir "gadījies" braukt ar riteni pa pilsētas ielām, un nevienam nav noslēpums, ka riteņbraucējus bieži vien neuzskata par pilntiesīgiem satiksmes dalībniekiem.

"Neatkarīgu aktīvistu iniciatīvas grupa" kārtējo gadu pēc kārtas rīkos pasākumu "Kritiskā masa", kas domāts tieši riteņbraucējiem. Šis protesta brauciens idejiski apvieno apsolūti visus riteņbraucējus - arī tos, kas vizinās ar "Gillie" markas supervelo. Galvenais sarīkojuma uzdevums ir radīt rezonansi sabiedrībā un pievērst tās uzmanību parastā velobraucēja stāvoklim pilsētas ielās. Šogad pasākums sāksies 1. maijā pulksten 14 pie Raiņa Dailes teātra. Oficiāli izplatītajā pieteikumā velosipēdistu intereses sasaistītas gan ar naftas kariem, gan pasaules strādājošo solidaritāti - jā, diemžēl arī šeit nespējam izbēgt no politikas un ekonomikas pārņemtajiem prātiem, taču visā visumā ideja ir laba un, kas svarīgi, arī jau iepriekš realizēta. Šādas riteņbraucēju aktivitātes ir populāras arī ārvalstīs - mana kolēģe zināja stāstīt, ka Spānijā dalībnieku skaits esot sasniedzis trīs tūkstošus. Pie mums pērn akcijā piedalījās tikai pārdesmit cilvēku, taču šogad to varētu mainīt, vai ne - jo vairāk cilvēku, jo lielāks pretspars. :)

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu