Halles būvnieki grib iegūt rezervēto zemi, pirms uzcelta pati halle (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas būvfirmu daudzfunkcionālās sporta halles uzcelšanai izveidotā SIA "Latvijas būvnieku stratēģiskā partnerība" (LBSP) ir lūgusi Rīgas domi pārjaunot zemes nomas līgumu, paredzot iespēju izmantot blakus hallei rezervēto zemi, vēl pirms ir uzcelta 2006.gada pasaules hokeja čempionātam nepieciešamā būve, žurnālistiem šodien pavēstīja Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas deputāte Aija Poča (LC).

Poča uzskata, ka pašlaik dome ir nokļuvusi ķīlnieces lomā, jo no vienas puses ir būvnieku un finansētāju prasības, bet no otras - valsts prestižs un cerība nepazaudēt iespēju Latvijā organizēt pasaules hokeja čempionātu. Poča, kura rīt vadīs Pilsētas attīstības komiteju, piebilda, ka deputāti "būs spiesti pieņemt Zālamana lēmumu". Iznomājot halles būvniecībai paredzēto zemi SIA "Multihalle", kura savas saistības nodeva LBSP, dome noteica, ka rezervētā teritorija, kurā īstenot citus projektus, tiks iznomāta firmai tikai tad, kad halle būs uzcelta. Ja šis nosacījums netiek saglabāts, būvniekiem būs iespēja tikt pie liela zemesgabala tuvu Rīgas centram, pat neuzceļot halli, uzskata politiķe. Domei ir izvirzīta arī prasība pēc halles uzbūvēšanas atpirkt tās daļu, kam deputāti negrib piekrist. Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs (LSDSP) ir kategoriskāks un uzskata, ka pašvaldībai noteikti nav jāatpērk halle. "Rīgas dome jau tā ir gana palīdzējusi, un būvniekiem pašiem ir jāatrod halles operators, kas to apsaimniekos," Bojāra viedokli pauda viņa preses sekretāre Brigita Višņevska. Poča pastāstīja, ka Rīgas dome ir saņēmusi gan LBSP piedāvājumu halles būvei Skanstes ielā, gan SIA "Merks" piedāvājumu halles būvei Lucavsalā. Tomēr deputātiem ir jāņem vērā Latvijas Hokeja federācijas (LHF) lēmums lauzt līgumu ar SIA "Multihalle" un nodot ekskluzīvās tiesības būvēt halli LBSP. Rīt uz komitejas sēdi ir uzaicināts LHF prezidents Kirovs Lipmans, vēlmi piedalīties tajā ir izteicis 2006.gada hokeja čempionāta rīcības komitejas vadītājs Guntis Ulmanis. No viņiem deputāti vēlas dzirdēt skaidrojumu, kādēļ par būvniekiem ir izvēlēta tieši LBSP. Jau ziņots, ka SIA "Multihalle" Rīgas domē ir iesniegusi dokumentus, apliecinot atteikšanos no 2006.gada pasaules hokeja čempionātam nepieciešamās daudzfunkcionālās halles projekta īstenošanas. Savukārt LHF noslēgusi jaunu vienošanos par daudzfunkcionālās sporta halles būvniecību ar LBSP.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu