"Multihalle" parakstījusi vienošanos ar Latvijas būvnieku stratēģisko partnerību

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vakar vakarā SIA "Multihalle" parakstīja vienošanos ar Latvijas būvnieku stratēģisko partnerību (LBSP), kurā apvienojušās piecas no lielākajām Latvijas būvfirmām, par to, ka "Multihalle" labticīgi nodod zemes nomas tiesības, lai LBSP varētu uzcelt kvalitatīvu daudzfunkcionālu halli, kas nodrošinātu pasaules čempionāta hokejā norisi Rīgā 2006.gadā.

Kā aģentūru LETA informēja "Multihalles" mediju attiecību koordinatore Vija Kasakovska, vienošanās ar LBSP paredz, ka tiks izbeigta "Multihalles" vienošanās ar Latvijas Hokeja federāciju par 2006.gada pasaules čempionāta hokejā rīkošanu par labu piecu būvuzņēmumu sabiedrībai. Vienošanās paredz arī tādus nosacījumus kā, piemēram, skaidru valdības apliecinājumu par atbalstu daudzfunkcionālās halles celtniecībai un nepieciešamību Rīgas domei pieņemt lēmumu par zemes nomas līgumu pārjaunošanu ar LBSP. Saskaņā ar minēto vienošanos "Multihalle" jau pirmdien, 19.aprīlī, iesniegs Rīgas domē dokumentus, kas juridiski apliecina tās atteikšanos no zemes nomas par labu LBSP ar nosacījumu uzcelt halli pasaules čempionāta rīkošanai 2006.gadā. Kā ziņots, Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Andris Ameriks (LDP) aģentūrai LETA vakar apliecināja, ka dome joprojām nav saņēmusi oficiālu "Multihalles" atteikšanos īstenot daudzfunkcionālās halles būvniecības projektu par LBSP. Ameriks norādīja, ka Latvijas Hokeja federācijai (LHF) ir jālauž līgums ar SIA "Multihalle" un jāslēdz līgums ar LBSP. Tad pašvaldība var pieņemt lēmumu par zemes iznomāšanu šiem būvniekiem halles celtniecībai. Ameriks informēja, ka trešdien, 21.aprīlī, Pilsētas attīstības komitejas 18 deputāti lems par šo jautājumu, pēc tam ceturtdien, 22.aprīlī, to skatīs Rīgas domes prezidijs, 27.aprīlī - dome. Domnieks atzina, ka gadījumā, ja banka dod garantijas būvniekiem, "Multihalle" atkāpjas no zemes nomas un projekta īstenošanas un LHF slēdz jaunu līgumu, piecu būvfirmu piedāvājums uzskatāms par prioritāru. 2006.gada hokeja čempionāta rīcības komitejas vadītājs Guntis Ulmanis uzsvēra: ja pašvaldība neatbalstīs piecu Latvijas būvuzņēmumu priekšlikumu par daudzfunkcionālās halles būvniecību Skanstes ielā, bet izvirzīs citu versiju, hokeja čempionāta 2006.gada aprīlī Latvijā nebūs. Kā ziņots, Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) Latvijai devusi desmit dienas - līdz nākamās nedēļas nogalei, lai ar būvniekiem tiktu noslēgts līgums. Kā ziņots, LBSP apvienojušās SIA "Kalnozols celtniecība", SIA "Latvijas energoceltnieks", AS "RBS Skals", SIA "Re&Re" un SIA "Skonto būve".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu