IIHF Latvijai dod 10 dienas, lai atrisinātu jautājumu par halles būvniecību (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) Latvijai devusi desmit dienas, lai ar būvniekiem tiktu noslēgts līgums par 2006.gada pasaules hokeja čempionātam nepieciešamās daudzfunkcionālās halles būvniecību, telekompānijai LNT pēc tikšanās ar IIHF pārstāvjiem sacīja 2006.gada hokeja čempionāta rīcības komitejas vadītājs Guntis Ulmanis.

"Ja tiks noslēgts līgums ar Rīgas domi un būvniekiem, hokeja čempionāta rīkošanai vārti būs vaļā," sacīja Ulmanis. Ja tas netiks izdarīts, iespēja rīkot čempionātu Latvijai tiks liegta, arī par pārcelšanu nevarot būt runa. "Nekādas pārcelšanas, ne nobīdes veiktas netiks - ne par gadu, ne diviem, ne desmit. Ja paši līdz aprīļa beigām nosacīti nespēsim savest kārtībā savu saimniecību, IIHF kongresā 8.-9.maijā, bet pirms tam IIHF valdes sēdē Latvijai prieks rīkot čempionātu tiks liegts," uzsvēra Ulmanis. Sarunās ar IIHF arī secināts, ka halles celšana Lucavsalā nav iespējama. Kā ziņots, šodien Rīgā ieradās IIHF pārstāvji, lai vērtētu paveikto, gatavojoties 2006.gada pasaules hokeja čempionāta organizēšanai Rīgā. Jau ziņots, ka "Multihalle" ir vienojusies ar pieciem no lielākajiem Latvijas būvuzņēmumiem - SIA "Kalnozols celtniecība", SIA "Latvijas energoceltnieks", AS "RBS Skals", SIA "Re&Re" un SIA "Skonto būve" - par daudzfunkcionālās halles celtniecības projektu iestrāžu un līgumsaistību nodošanu. Rīgas dome vakar saņēma gan "Merka" priekšlikumu par halles būvniecību Lucavsalā, gan piecu būvuzņēmēju priekšlikumus par halles būvniecību Skanstes ielā un "Multihalles" paziņojumu par atkāpšanos no projekta un vienošanos ar pieciem būvuzņēmumiem.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu