Starptautiskās hokeja federācijas eksperti Rīgā iepazīsies ar gatavošanos čempionātam (1)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai iepazītos ar gatavošanos 2006.gada pasaules čempionātam, ceturtdien Rīgā ieradīsies Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) ekspertu delegācija, aģentūrai BNS pastāstīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) sporta un komunikāciju menedžeris Mārtiņš Pagodkins.

Delegācijas sastāvā būs IIHF sacensību pieteikumu komitejas locekļi Vsevolods Kukuškins, Robs van Rīsviks (Rob van Rijswijk) un Ernests Aļjančičs (Ernest Aljancic), BNS pavēstīja federācijā. Rīgā neviesosies ne IIHF prezidents Renē Fāzels, ne arī kāda cita no starptautiskās federācijas vadošajām amatpersonām, teica Pagodkins. Viesu mērķis ir iepazīties ar to, cik tālu ir pavirzījušies darbi, lai Latvijā uzceltu halli un 2006.gadā varētu uzņemt pasaules čempionāta dalībniekus. "Viņu vizītes mērķis ir redzēt, ko mēs darām pasaules hokeja čempionāta rīkošanai Latvijā, kas ir izdarīts, kas vēl jādara un kādas ir garantijas, ka čempionāts Latvijā varēs notikt," aģentūrai BNS sacīja LHF prezidents Kirovs Lipmans. "Nekāds lēmums šodien netiks pieņemts. Viņi tikai visu apskatīs, paņems materiālus un brauks uz Cīrihi." Starptautiskā hokeja federācija par 2006.gada hokeja čempionāta rīkošanu Latvijā spriedīs 23.aprīlī SHF komitejā. "Ja komiteja Latvijas spēju noorganizēt pasaules hokeja čempionātu apšaubīs, tad šo jautājumu virzīs skatīšanai kongresā un meklēs jaunu valsti, kas varēs noorganizēt 2006.gada pasaules hokeja čempionātu," teica Lipmans. Lai Rīgā 2006.gadā varētu sarīkot pasaules hokeja čempionātu, ir nepieciešams uzbūvēt piemērotu hokeja halli, taču tās celtniecība vēl aizvien nav sākta - pašlaik halles būvniecības vietā Skanstes ielā ir iedzīti pāļi, taču arī šos darbus kā nesaskaņotu būvniecību ir apturējusi būvinspekcija. Turklāt notiek pārrunas, kas īsti halles projektu realizēs, jo halles celtniecībai izraudzītā "Multihalle" līdz šim nav spējusi atrast investoru, kas apmaksātu halles būvniecību, tādēļ Rīgas dome nolēmusi sākt procedūras, lai lauztu ar uzņēmumu noslēgto līgumu par zemes nomu Skanstes ielā. Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja tuvākajā laikā sola izlemt, kas cels pasaules hokeja čempionāta norisei nepieciešamo halli - būvuzņēmums "Merks" Lucavsalā vai piecu Latvijas būvfirmu - "Skonto būve", "Kalnozols celtniecība", "Re&Re", "RBS Skals" un LEC - veidotā SIA "Latvijas būvnieku stratēģiskā partnerība", kas pārņems iepriekš Latvijas Hokeja federācijas izraudzītās halles celtniecības projekta īstenotājas "Multihalles" projektu. Tāpat pasaules hokeja čempionāta sarīkošanai nepieciešams uzcelt mazāku halli ar vismaz 6000 skatītāju vietām. Pašlaik Latvijas Hokeja federācija par reālākajiem variantiem uzskata iecerēto hokeja halli Liepājā, kā arī tiek spriests, ka hokeja vajadzībām varētu pielāgot "Skonto" halli vai rekonstruēt Sporta manēžu Rīgā. Mazās halles vietas izvēli ierobežo tas, ka pilsētā, kur tā atradīsies, jābūt piecu vai četru zvaigžņu kategoriju viesnīcām ar vismaz 600 vietām sportistiem un citiem čempionāta dalībniekiem. Valdība ir solījusi, ka arī tā varētu piešķirt atbalstu mazās halles būvniecībai. Tomēr tas nenotiks ātrāk, kamēr nebūs skaidrības par lielās halles likteni Rīgā un attiecīgi jautājumu, vai pasaules hokeja čempionāts Latvijā vispār notiks.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu