Ameriks informē Emsi par uzņēmēju priekšlikumiem halles būvniecībai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Andris Ameriks (LDP) šodien Ministru prezidentam Indulim Emsim (ZZS) sniedza informāciju par vairāku uzņēmēju grupu sniegtajiem priekšlikumiem daudzfunkcionālās halles būvniecībai.

Kā sarunā ar aģentūru LETA norādīja Ameriks, viņš informēja Emsi par SIA "Multihalle", SIA "Latvijas būvnieku stratēģiskā partnerība" un AS "Parekss - banka" priekšlikumiem, kā arī kompānijas "Merks" un AS "Hansabanka" ierosinājumu par halles būvniecību Lucavsalā. Kā atzīmēja Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs, premjeram sniegta informācija par lēmumu pieņemšanas procedūru Rīgas domē saistībā ar priekšlikumiem daudzfunkcionālās halles būvniecībai. Savukārt Emsis paudis valdības pozīciju jautājumā par gatavošanos 2006.gada pasaules hokeja čempionāta rīkošanai. Ameriks jau iepriekš atzina, ka uzņēmēju priekšlikumi tiks rūpīgi analizēti kopā ar domes speciālistiem, taču lēmums pašvaldībai būs jāpieņem pēc konsultācijām ar Ministru kabinetu. "Tā ir liela atbildība, kas patlaban jāuzņemas domei. Taču, ja mēs gribam, lai Rīgā ne tikai būtu halle, bet lai tā tiktu uzcelta līdz čempionātam, citas izejas nav - mums pašiem ir jāizvēlas investors un ciešā sadarbībā ar valdību jāpaver tam "zaļā iela"," uzsver domnieks. Ameriks informē, ka domes speciālistiem līdz nākamajai Pilsētas attīstības komitejas sēdei, kas plānota 21.aprīlī, jāaprēķina "Rīgas un visas Latvijas iespējamie ieguvumi un iespējamie zaudējumi". "Jebkurā gadījumā no investora, lai kurš tas arī būtu, mēs prasīsim noteiktas garantijas. Ja halle netiks uzcelta paredzētajā laikā, mēs piedzīsim no tā pietiekami lielu soda naudu. Šī divu gadu ilgā "bakstīšanās" jāizbeidz - Rīgas dome tagad teiks savu vārdu," akcentē domnieks. Kā ziņots, šodien SIA "Multihalle" vienojusies ar pieciem lielākajiem Latvijas būvuzņēmumiem par 2006.gada pasaules čempionāta rīkošanai nepieciešamās daudzfunkcionālās halles celtniecības projektu iestrāžu un līgumsaistību nodošanu. Kā norādīja SIA "Multihalle" direktors Ivars Kalvišķis, dokuments par līgumsaistību nodošanu piecu būvuzņēmumu apvienībai tiks izstrādāts un parakstīts divu trīs dienu laikā. Kalvišķis skaidroja, ka "Multihalles" pārstāvji piecu būvuzņēmumu apvienības piedāvājumu atzinuši par pragmatiskāko, ņemot vērā reālāko laika grafiku un precīzi minētās prasības. "Multihalles" pārstāvis apliecināja, ka projektu finansēs AS "Parekss - banka".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu