Rīgas dome uzņēmumu "Merks" halles projektā mudina sadarboties ar citiem būvniekiem (1)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Multifunkcionālās halles būvniecībā uzņēmumam "Merks" būtu jāiesaista arī tās piecas būvfirmas, kas otrdien Rīgas domei iesniedza halles būvniecības priekšlikumus un solīja investēt projekta realizācijā savus līdzekļus, aģentūrai BNS sacīja Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Andris Ameriks.

Būvniecības priekšlikumus otrdien iesniedza "Kalnozols celtniecība", LEC, "Re&Re", "RBS Skals" un "Skonto būve". Uz jautājumu, vai tuvākajā laikā iespējama kāda tikšanās ar šiem būvniekiem, Ameriks sacīja: "Ja šie pieci būvnieki saka "mums ir zeme", mēs sākam runāt pa jaunu, jo šobrīd abi zemesgabali [uz kuriem iespējama hokeja halles būvniecība - Skanstes iela un Lucavsala] ir apgrūtināti - viens iznomāts "Multihallei", viens "Merks". Nav tā, ka zemesgabals ir brīvs bez nomnieka." "Pareizi būtu, ja "Merks" iesaistītu visas šīs būvfirmas, jo objekts ir liels un pietiktu visām būvfirmām. Bet, ja mums jāpiedāvā viņiem zemesgabals, mums vairāk pilsētai tā citās vietās nav. Tā ka, man liekas, tas ir drusciņ tāds žests," sacīja Ameriks. Savukārt par to, vai Rīgas domei ir paredzēta kāda tikšanās ar potenciālajiem investoriem no Turcijas, kas trešdien ieradīsies Latvijā, Ameriks atzina: "Neesmu lietas kursā, "Multihalles" akcionārs Guntis Indriksons mani ir informējis tikai par to, ka pēc viņa ielūguma Latvijā ieradīsies turku investori." "Es saprotu, ka būs kaut kādas pārrunas, bet man pašlaik nav plānota nekāda tikšanās," sacīja Ameriks. Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Rīgas dome sola jau nākamnedēļ sākt slēgt līgumus ar būvfirmu "Merks" par pasaules hokeja čempionātam nepieciešamās halles būvniecību, ja pašlaik projekta īstenošanai izraudzītā "Multihalle" šonedēļ neuzrādīs konkrētu līdzekļu avotu halles būvniecības finansēšanai. "Multihalle" līdz šim nav spējusi atrast investoru, kas maksātu par halles būvniecību. Savukārt "Merks", kuru pirms tam "Multihalle" mēģināja piesaistīt kā investoru, no sadarbības atteicies, jo to neapmierina "Multihalles" sagatavotie projekti. Tomēr "Merks" paziņojis, ka projektu varētu īstenot patstāvīgi. "Merks", kas šobrīd tiek uzskatīts par reālāko investoru, jau ir vienojies hokeja halles projektu iegādāties no Somijas projektēšanas biroja "Evata", un tas ir tās pašas halles projekts, ko bija iecerējusi celt "Multihalle", taču tā par šo projektu somiem vēl nebija samaksājusi. Šo projektu varētu realizēt arī Lucavsalā, kur dome ir iznomājusi zemi "Merks" cita projekta realizācijai. Kā potenciālie halles investori tiek minēti arī jau minētās piecas Latvijas būvfirmas, vācu "Walter Bau", franču "Bouygues" un pārstāvji no Turcijas. "Multihallē" 31% akciju pieder uzņēmējam un Latvijas Basketbola savienības prezidentam Ojāram Kehrim, 29% - Latvijas Hokeja federācijas prezidentam Lipmanam, bet 20% - Latvijas Futbola federācijas prezidentam un "Skonto" grupas vadītājam Guntim Indriksonam un "Multihalles" vadītājam Ivaram Kalvišķim katram.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu