Valdība turpinās spriest par alternatīvām iespējām hokeja halles būvniecībai

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valdība otrdien turpinās spriest par alternatīvām iespējām uzbūvēt hokeja halli, kas nepieciešama, lai 2006.gadā Latvijā notiktu pasaules čempionāts.

Lai apspriestu alternatīvās iespējas hokeja halles būvniecībai, uz valdības sēdi aicināts Rīgas mērs Gundars Bojārs, kurš vienojās ar premjeru Induli Emsi, ka Rīgas dome vēl meklēs alternatīvu iespēju hokeja halles būvniecībai. Valdība jau vairākkārt apspriedusi iespējas būvēt hokeja halli, taču vienīgais, par ko ministri spējuši vienoties, ir pagaidām neatteikties no Latvijai piešķirtajām tiesībām sarīkot 2006.gada pasaules ledus hokeja čempionātu. Taču, lai čempionāts notiktu, jāuzbūvē hokeja halle, kas nav iespējams, ja tuvākajā laikā neatradīsies investors, kurš būtu gatavs ieguldīt līdzekļus halles celtniecībā, jo gan valdība, gan Rīgas dome vairākkārt uzsvērušas, ka finansiāli neatbalstīs hokeja halles celtniecību. Premjers Indulis Emsis paziņoja, ka valdība būtu gatava ātri saskaņot halles celtniecības projektu, savukārt Rīgas dome būtu gatava ieguldīt līdzekļus hallei nepieciešamās infrastruktūras izbūvē. Jau vēstīts, ka potenciālais halles investors "Merks" paziņoja, ka neparakstīs četrpusējo līgumu ar "Multihalli", Latvijas Hokeja federāciju un valdību, kas paredzētu garantijas halles uzcelšanai laikā, jo to neapmierināja no "Multihalles" saņemtie projekta dokumenti. Pēc šā paziņojuma valdība tomēr vienojās, ka pagaidām neatteiksies no pasaules hokeja čempionāta rīkošanas Rīgā 2006.gadā. Savukārt Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja atbalstīja līguma laušanas procedūras sākšanu ar "Multihalli" par zemes nomas līgumu, jo ir pārkāpti noslēgtā līguma par zemes nomu nosacījumi - "Multihalle" nav veikusi projektēšanu līgumā noteiktajos termiņos, kā arī Latvijas Hokeja federācija ar "Multihalli" nav vienojusies par hokeja čempionāta rīkošanu un halles būvniecību. Zemes nomas līgumu lauzīs ne tikai par hokeja hallei domāto zemi, bet arī par zemi, kas bija rezervēta dažādām celtnēm ap halli - viesnīcām, dzīvokļu mājām, darījumu centriem u.c. Kā alternatīvs variants, kur būvēt halli, šobrīd piedāvāta Lucavsala, kur Rīgas dome ir iznomājusi zemi būvfirmai "Merks". Pēc būvnieku domām, šobrīd tas ir iespējams tīri teorētiski, un tam steidzami būtu jāatrisina vairāki būtiski jautājumi - ārvalstīs jānopērk gatavs jau uzbūvētas un funkcionējošas hokeja halles projekts, kā arī jāpārprojektē halles pamati, ceļi, komunikācijas u.c. Pēc tam pārstrādātais projekts rekordātrumā ir jāsaskaņo Rīgas būvvaldē, un būvniecība jāsāk ne vēlāk kā maijā. Strīdu dēļ halles celtniecība, kuru solīts pabeigt līdz 2005.gada septembrim, joprojām vēl nav sākta. Līdz šim pērn maijā ieguldīts halles pamatakmens, bet februārī iedzīti izmēģinājuma pāļi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu