Koziola vadītā LHS lūdz IIHF tiesības pārņemt PČ rīkošanu (17)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Hokeja savienība (LHS), kuru vada uzņēmējs Viesturs Koziols, vērsusies Starptautiskajā hokeja federācijā (IIHF), Latvijas Olimpiskajā komitejā (LOK) un Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta pārvaldē ar lūgumu pārņemt no Latvijas Hokeja federācijas (LHF) pasaules hokeja čempionāta rīkošanu Rīgā 2006.gadā.

Koziols aģentūru LETA informēja, ka lēmums par šādu soli pieņemts otrdien, 30.martā, LHS padomes sēdē. "Ir acīm redzams, ka LHF netiek galā ar pienākumiem sarīkot pasaules čempionātu, un tas mūs [LHS] stipri uztrauca. Līdz ar to mēs uzskatījām, ka ir pēdējais laiks, lai to izdarītu [vērstos IIHF]," skaidroja LHS prezidents. Koziols gan apliecināja, ka viņam nav īstas pārliecības, vai IIHF ņems vērā LHS lūgumu. Ja tomēr "notiks brīnums", Koziola vadītā organizācija būtu gatava uzņemties atbildību un veltīšot visas pūles pasaules čempionāta rīkošanai Rīgā. "Atšķirībā no citiem mēs nesēdētu trijos krēslos un nedomātu par savām personīgajām interesēm," teica Koziols. Kā aģentūrai LETA skaidroja LHF prezidents Kirovs Lipmans, ir maz ticams, ka "Koziolam kaut kas tāds var izdoties, jo licence ir piešķirta LHF". Lipmans ir pārliecināts, ka, šādi rīkojoties, Koziols varot "visu salauzt un hokeja čempionāts Latvijā nenotiks". Turklāt tā var panākt, ka Latviju izslēgs no "pasaules hokeja ģimenes". "Ja viņi to grib, es to varu izdarīt, bet es neļaušu par sevi ņirgāties," sašutis sacīja Lipmans. Kā ziņots, pēc Ministru prezidenta Induļa Emša (ZZS) ierosinājuma valdība šodien vienojās, ka jautājums par 2006.gada hokeja čempionāta norisi Rīgā tiks skatīts nākamajā sēdē otrdien, 6.aprīlī. Šonedēļ valdībai neizdevās parakstīt četrpusējo vienošanos ar LHF, SIA "Multihalle" un SIA "Merks" par čempionātam nepieciešamās daudzfunkcionālās halles būvniecību. Līguma slēgšanai pēdējā brīdī nepiekrita "Merks", vainojot "Multihalli" nepilnīgas dokumentācijas iesniegšanā, uzņemto saistību neatklāšanā un pārāk nelielu halles izmaksu aplēses. Valdība otrdien vienojās neatteikties no Latvijai piešķirtajām tiesībām sarīkot čempionātu hokejā 2006.gadā, lai gan Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers (LPP) aicināja apsvērt iespējas aicināt IIHF pārcelt čempionāta rīkošanu par pāris gadiem. Kā vēstīts, LHF prezidentam Kirovam Lipmanam adresētā vēstulē Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) ģenerālsekretārs Jans Oke Edvinsons norāda, ka gadījumā, ja Latvija zaudēs tiesības rīkot pasaules hokeja čempionātu 2006.gadā, nākamreiz šāda iespēja Latvijai teorētiski varētu tikt dota tikai 2010.gadā, taču tā nebūt nav garantēta.

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu