Vēl nākamnedēļ meklēs alternatīvas hokeja halles celtniecībai

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vēl nākamnedēļ Rīgas dome meklēs alternatīvu iespēju hokeja halles būvniecībai, lai 2006.gada pasaules hokeja čempionāts tomēr notiktu Latvijā, taču ne Rīgas dome, ne valdība nav gatavas finansiāli iesaistīties hokeja halles celtniecībā.

Pēc premjera Induļa Emša un Rīgas mēra Gundara Bojāra tikšanās premjera preses sekretāre Ilona Līce trešdien aģentūrai BNS pastāstīja, ka tikšanās laikā panākta vienošanās, ka Rīgas dome meklēs alternatīvu iespēju halles būvniecībai un, ja tādu iespēju atradīs, valdība nākamnedēļ varētu lemt par iespējām atbalstīt hokeja halles būvniecību. Savukārt Rīgas mēra preses sekretāre Brigita Višņevska aģentūrai BNS pastāstīja, ka halles būvniecība ir iespējama, ja atradīsies kāds investors, kas ir gatavs ieguldīt līdzekļus halles celtniecībā. Tad valdība ar Rīgas domi būvniecību varētu atbalstīt, palīdzot ar infrastruktūras būvniecību, hallei piemērota zemesgabala iznomāšanu un projektu saskaņošanu, taču valdība ar Rīgas domi nav gatavas finansiāli atbalstīt hokeja halles celtniecību. Jau vēstīts, ka potenciālais halles investors "Merks" otrdien paziņoja, ka neparakstīs četrpusējo līgumu ar "Multihalli", Latvijas Hokeja federāciju un valdību, kas paredzētu garantijas halles uzcelšanai laikā, jo to neapmierināja no "Multihalles" saņemtie projekta dokumenti. Pēc šā paziņojuma valdība tomēr vienojās, ka neatteiksies no pasaules hokeja čempionāta rīkošanas Rīgā 2006.gadā. Līdz ceturtdienai valdība konsultēsies ar Rīgas domi par iespējām uzbūvēt halli, taču šajās sarunās nebūs iesaistīta ne "Multihalle", ne arī šā uzņēmuma līdzīpašnieks Latvijas Hokeja federācijas vadītājs Kirovs Lipmans. Savukārt Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja trešdien atbalstīja līguma laušanas procedūras sākšanu ar "Multihalli" par zemes nomas līgumu, jo ir pārkāpti noslēgtā līguma par zemes nomu nosacījumi - "Multihalle" nav veikusi projektēšanu līgumā noteiktajos termiņos, kā arī Latvijas Hokeja federācija ar "Multihalli" nav vienojusies par hokeja čempionāta rīkošanu un halles būvniecību. Zemes nomas līgumu lauzīs ne tikai par hokeja hallei domāto zemi, bet arī par zemi, kas bija rezervēta dažādām celtnēm - viesnīcām, dzīvokļu mājām, darījumu centriem u.c. - ap halli. Kā alternatīvs variants, kur būvēt halli, šobrīd ir izskanējusi Lucavsala, kur Rīgas dome ir iznomājusi zemi būvfirmai "Merks". Pēc būvnieku domām, šobrīd tas ir iespējams tīri teorētiski, un tam steidzami būtu jāatrisina vairāki būtiski jautājumi - ārvalstīs jānopērk gatavs jau izbūvētas un funkcionējošas hokeja halles projekts, kā arī jāpārprojektē halles pamati, ceļi, komunikācijas u.c. Pēc tam pārstrādātais projekts rekordātrumā ir jāsaskaņo Rīgas būvvaldē, un būvniecība jāsāk ne vēlāk kā maijā. Strīdu dēļ halle, kuras celtniecību solīts pabeigt līdz 2005.gada septembrim, joprojām vēl nav sākta būvēt. Līdz šim pērn maijā ieguldīts halles pamatakmens, bet februārī iedzīti izmēģinājuma pāļi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu