PČ Latvijā: Lipmana viedoklis (19)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien valdībā pieņemtos lēmumus par 2006.gada pasaules hokeja čempionāta rīkošanu Rīgā Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans saista ar uzņēmēja Viestura Koziola un premjera biedra Aināra Šlesera (LPP) interesēm.

Kā sarunā ar aģentūru LETA sacīja Lipmans, Šlesers un Koziols vēlas uzdoties par "valsts glābējiem". Pēc LHF prezidenta domām, Koziols un viņa izveidotā Latvijas Hokeja savienība vēlas Lipmanu atstumt no hokeja jautājumu risināšanas. Ministru prezidenta biedrs palīdz šo Koziola mērķu sasniegšanā. Lipmans atzina, ka ir šokēts par Šlesera priekšlikumu veikt pārrunas ar Starptautisko Hokeja federāciju (IIHF), lai par pāris gadiem pārceltu Rīgā iecerēto pasaules hokeja čempionātu. Kā skaidroja LHF vadītājs, IIHF "nekad mūžā" nepārcels Rīgā iecerēto čempionātu uz citu gadu, jo jau šobrīd čempionāta organizēšanai "stāv rindā" valstis līdz 2012.gadam. Lipmans uzsvēra, ka par hokeja čempionātam nepieciešamās halles būvniecību būtu jārūpējas nevis LHF, kas ir sabiedriska organizācija, vai arī viņam pašam, bet gan valdības vadītājam. Kā atgādināja federācijas vadītājs, ekspremjers Andris Bērziņš (LC) savulaik šādu atbildību ir uzņēmies, parakstot līgumu ar IIHF. "Finanšu ministrijai un Ekonomikas ministrijai bija jāmeklē investori. Lipmanam ar halli nevajadzēja nodarboties," sacīja LHF vadītājs. Lipmans piebilda, ka vēl pastāv iespēja 2006.gadā Rīgā noorganizēt hokeja čempionātu. Viņš domās, kā rīkoties, lai to nodrošinātu. Savukārt Šlesers sarunā ar žurnālistiem pauda valdības gatavību runāt ar IIHF par čempionāta organizēšanu. Šlesers nevēlējās komentēt iespējamo saistību ar Koziolu un Latvijas Hokeja savienību, norādot, ka nevēlas runāt ne par LHF, ne hokeja dzīvi kopumā. Viņš uzsvēra, ka Lipmans ir atbildīgs par to, ka nav pieņemts galīgais lēmums par daudzfunkcionālās halles būvniecību. "Lipmans vēlējās, lai čempionāts būtu, bet starp vēlmēm un varēšanu bieži vien ir mūžība," sacīja premjera biedrs. Šlesers pieļāva, ka daudzfunkcionālās halles būvniecībai nepieciešamās investīcijas valsts varētu atrast, izmantojot līdzīgu shēmu kā Eirovīzijas dziesmu konkursa rīkošanā. "Ir vajadzīgs tikai politisks lēmums," uzskata Šlesers, norādot, ka valsts varētu nopirkt gatavu projektu, lai nodotu to kādam realizācijai. Premjera biedrs kā blēņas novērtēja izskanējušos pieņēmumus, ka kāds ir ieinteresēts, lai hokeja čempionāts Rīgā nenotiku, par to saņemot atkāpšanās naudu. Šlesers atgādināja: izskanēja runas, ka čempionāta nenotikšanā Latvijā būtu ieinteresēta Krievija. Tomēr tas neatbilst patiesībai, jo Krievija pati ir ieguvusi tiesības rīkot hokeja čempionātu.

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu