Lembergs un Šadurskis paraksta līgumu par Latvijas olimpiādes rīkošanu Ventspilī

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ventspils mērs Aivars Lembergs un izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis trešdien Rīgā parakstīja sadarbības līgumu par Latvijas olimpiādes sagatavošanu un kvalitatīvu norisi Ventspilī

Noslēgtais sadarbības līgums ir pamats veiksmīgai Latvijas olimpiādes norisei Ventspilī no 2. līdz 4.jūlijam. Lai nodrošinātu kvalitatīvu pasākuma norisi, pilsētas dome ir apstiprinājusi Latvijas olimpiādes organizācijas komitejas sastāvu un olimpiādes sagatavošanas un norises pasākumu plānu laika posmam no janvāra līdz jūlijam. Jau ziņots, ka par tiesībām organizēt olimpiādi konkursa kārtībā uzvarēja Ventspils, kur vienlaicīgi norisināsies sacensības 20 sporta veidos - basketbolā, futbolā, volejbolā, grieķu un romiešu cīņā, brīvajā cīņā, džudo, handbolā, orientēšanās, peldēšanā, riteņbraukšanā, tenisā, vieglatlētikā, virves vilkšanā, svarcelšanā, pauerliftingā, jātnieku sportā, svarbumbu celšanā, mākslas un sporta vingrošanā, kā arī pludmales volejbolā. Atsevišķos sporta veidos olimpiāde norisināsies arī citās Latvijas pilsētās. Airēšana notiks Jūrmalā, smaiļošana un kanoe airēšana - Brocēnos, šaušana - Aizputē, bet burāšana - Ventspils rajona Usmas ezerā. Latvijas olimpiādes mērķis ir noskaidrot Latvijas labākos sportistus gan individuālajos, gan komandu sporta veidos, kā arī noteikt labākās pašvaldības sportā. Pēc rīkotāju iecerētā, Latvijas olimpiādei jāsekmē sporta attīstība un pieejamība pašvaldībās, kā arī valsts, pašvaldību un sabiedrisko organizāciju iesaistīšanās sporta aktivitātēs. Startējot rajonu un pilsētu komandās, olimpiādē varēs piedalīties jaunieši, veterāni, pieaugušie un olimpisko spēļu dalībnieki. Olimpiādes organizēšanu nodrošina tam paredzēts dalītais valsts un pašvaldību budžets, kā arī citi finanšu līdzekļi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu