Klāt lielais skijoringa šovs

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iestājoties sniegotajai ziemai, sarosījušies visu ziemas sporta veidu rīkotāji. Arī skijoringa dalībnieki un sacensību organizētāji cenšas atgūt nokavēto. Cēsnieki, iespējams, atceras, ka jau pērn mūsu pusē notika sacensības skijoringā, kas bija kupli gan dalībnieku, gan skatītāju apmeklētas.

Toreiz rīkotāji solīja pēc gada sarīkot vēl ko interesantāku, un tagad iecerētais ir īstenojies. Šīs nedēļas nogalē ziemas atpūtas centrā Žagarkalns un tā tuvumā firma "Rasmanis un Dankers" rīko lielo skijoringa šovu. Nezinātājiem varu paskaidrot, ka skijorings ir sporta veids, kurā vienā komandā startē divi sportisti - slēpotājs un motociklists, kurš velk saitē slēpotāju. Savulaik šis sporta veids bija ļoti populārs, tad iestājās klusuma brīdis, tagad sākusies tā atdzimšana. Kā informēja galvenais organizators Artis Rasmanis, divās dienās skatītāji varēs izbaudīt skijoringu dažādās niansēs. "Ar šīm sacensībām ejam tieši pie tautas, kas varēs apvienot patīkamo ar lietderīgo. Izmantot Žagarkalna piedāvājumu, lai paslēpotu, un pie reizes baudīt arī skijoringa burvību, jo šis ir ļoti aizraujošs sporta veids," saka A. Rasmanis. Sacensības rīko SIA "Rasmanis&Dankers", un tās notiks divas dienas, pirmajā skatītājiem tiks piedāvāts vēl nebijis pasākums Latvijas skijoringa vēsturē. Sestdien, 24.janvārī, plkst. 21 Žagarkalnā, snovborda parkā notiks paralēlā kalnā braukšana, kurā sportisti sacentīsies par pasākuma ģenerālsponsora īru viskija preču zīmes Jameson kausu, kas visā pasaulē atbalsta ziemas sporta veidu aktivitātes. Jameson rūpēsies par Žagarkalna apmeklētāju siltumu un labsajūtu, pārdodot dažādus īru viskija siltos dzērienus. Mači, kas notiks divās motociklu klasēs, solās būt ļoti dinamiski. Vispirms notiks kvalifikācija, tad dalībniekus sadalīs pa pāriem, un brauciena uzvarētājs turpinās cīņu, līdz finālā tiksies divi ātrākie tandēmi. Juris Žagars saka, ka slēpošanas entuziastu nodarbes netiks traucētas, un Žagarkalna nogāzes darbosies parastajā režīmā. Savukārt svētdien, 25.janvarī, plkst.12 pļavās aiz Žagarkalna sāksies Latvijas čempionāts skijoringā piecās motociklu klasēs. A. Rasmanis informēja, ka trases jau tiek gatavotas, un sacensību dienās tām vajadzētu būt teicamā kvalitātē. "Esam domājuši, lai skatītājiem piedāvātu iespējami labāku servisu. Pirmkārt, tās notiks tieši blakus autostāvvietai, tāpēc nevajadzēs brist pa sniegu. Otrkārt, būs ļoti laba bufete. "Café Popular sniegā", kas pārstāv DanLat group, piedāvās lielā katlā uz ugunskura vārītu īstu lauku zupu, būs sautēti kāposti, cepti kartupeļi, cūku ribiņas un citi gardumi. "Cēsu alus" skatītājus cienās ar karsto alu, būs arī citi karstie dzērieni. Bez tam biļetes nebūs jāpērk, mums ir svarīgi dot iespēju šīs interesantās sacensības ļaut noskatīties ikvienam. Nobraucienu starplaikos te varēs pakavēties arī kalnu slēpotāji. Manuprāt, tā būs lieliska izklaide visai ģimenei," saka A. Rasmanis. Latvijas čempionātu skijoringā atbalsta: "Valvoline", "Unibanka", Cēsu rajona padome, "Cēsu alus". Sacensību rīkotāji īpašu paldies saka Jānim Plūcim un Ģirtam Kalniņam, uz kuru zemes notiks šīs sacensības. Sacensības informatīvi atbalsta laikraksts "Druva" un "Radio Trīs". Sīkāku informāciju var uzzināt no Arta Rasmaņa pa tālruni 9559979 vai epastā: artis.rasmanis@hawk.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu