Repše pieļauj Šlesera demisiju saistībā ar kavēšanos PČ gatavošanā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ministru prezidents Einars Repše (JL) pieļauj, ka prasīs premjera biedra Ainara Šlesera (LPP) demisiju saistībā ar kavēšanos 2006.gada pasaules hokeja čempionāta gatavošanā.

Kā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Panorāma" atzina Repše, hokeja čempionāts Latvijā ir apdraudēts. Ja vērienīgais sporta pasākums nenotiks, Ministru prezidents to vērtēšot kā "noziedzīgu bezdarbību", par kuru zināma atbildība jāuzņemas arī Šleseram. Sakot, ka "vadzis var būt pilns", un pieļaujot Šlesera demisijas prasīšanu, premjers piebilda, ka "no viņa [Šlesera] darbošanās ir mazs sausais atlikums". Savukārt Šlesers paudis neizpratni par šādiem premjera izteikumiem, norādot, ka premjers meklē iemeslus viņa atlaišanai. Premjera biedrs norāda, ka valsts nebūvē daudzfunkcionālo arēnu, līdz ar to tikpat vainīgs varētu būt par sporta nozari atbildīgais izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (JL). Kā ziņots, "Multihalle" plāno iesniegt Rīgas domei priekšlikumus par pašvaldības iespējamo iesaistīšanos daudzfunkcionālās halles būvniecības projektā, lai nodrošinātu pasaules čempionāta hokejā rīkošanu Latvijā 2006.gadā. Uzņēmums prasa pašvaldības ieguldījumu projektā, atvēlot nepieciešamo zemi. Kā skaidro daudzfunkcionālās halles projekta īstenotāji, sākotnēji bija plānots piesaistīt investorus, kas solīja projektā investēt vairākus simtus miljonu latu. Taču projekta dalībnieki - SIA "Metāla būvju sistēmas" - neizpildīja savas apņemšanās investoru piesaistīšanā. Tālāko projekta gaitu negatīvi ietekmēja līdzīgas halles Igaunijā neveiksmīgais piemērs. Šī halle tika celta, nekonsultējoties ar Rietumeiropas haļļu operatoriem un īpašniekiem. Līdz ar to halles modelis neatbilst efektīvai halles apsaimniekošanai.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu