Iedzīvotāji kā Eiropas cilvēku Latvijā biežāk min Kalnieti un Verpakovski (1)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Balsojumā par šā gada Eiropas cilvēku Latvijā vēl joprojām līderos ir ārlietu ministre Sandra Kalniete un Latvijas futbola izlases uzbrucējs Māris Verpakovskis.

Līdz pirmdienai aptaujā saņemti vairāk nekā 600 balsojumu, un starp līderiem ir arī dzejniece Māra Zālīte, premjerministrs Einars Repše un latviešu izcelsmes Zviedrijas ārlietu ministre Laila Freivalde. Kā Verpakovska labos darbus balsotāji min "Latvijas vārda nešanu pasaulē ar vēl nebijušu spēku". "Tagad par Latviju zina pat tie, kuri līdz šim neziņā raustīja plecus. Mums pašiem varbūt gribētos, lai ir citādi, lai tie ir diplomāti, ierēdņi vai kultūras cilvēki, bet Eiropas vidējam pilsonim ir citas prioritātes," paudis kāds aptaujas dalībnieks. Nobalsot par Eiropas cilvēku Latvijā var vēl tikai pirmdien. Akcija, lai noteiktu Eiropas cilvēku Latvijā, notiek jau sesto gadu pēc kārtas, un iedzīvotāji, viņuprāt, piemērotākos balvas saņēmējus var pieteikt līdz 15.decembrim Eiropas kustībā Latvijā. 2002.gadā par Eiropas cilvēku Latvijā kļuva dziedātāja Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētāja Marija Naumova, 2001.gadā titulu ieguva Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, 2000.gadā - mūziķis Renārs Kaupers un grupa "Prāta vētra", 1999.gadā - politiķis Valdis Birkavs, bet 1998.gadā - zinātnieks un publicists Eiropas Komisijas administrācijas darbinieks Eduards Bruno Deksnis.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu