Latviju iekļauj 4.grozā PČ kvalifikācijas grupu izlozei (2)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskā futbola federācija (FIFA) trešdien paziņoja Eiropas valstsvienību sadalījumu 2006. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas kārtas izlozei, un Latvija ir iekļauta 4.grozā.

Kopumā 51 valsts izlase ir sadalīta septiņos grozos. Sešos grozos ir pa astoņām izlasēm, bet vienā grozā - trīs valstsvienības. Sadalījumu grozos noteica pēc izlašu rezultātiem 2002. gada pasaules čempionāta un 2004. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijās, kā arī vietas FIFA rangu tabulā. Piektdien Frankfurtē paredzētajā izlozē 51 komandu sadalīs trijās grupās pa septiņām komandām un piecās grupās pa sešām izlasēm. Anglijas, Francijas, Itālijas un Spānijas valstsvienībām ir garantētas vietas sešu izlašu grupās, jo šo valstu komandas ir aizvadījušas vairāk spēļu Eiropas klubu turnīros. Pēc kvalifikācijas turnīru noslēguma grupu uzvarētāji un divi labākie otro vietu ieguvēji iekļūs finālturnīrā. Pārējie otro vietu ieguvēji iekļūs izslēgšanas kārtā. Vācijas futbolistiem kā mājiniekiem ir garantēta vieta finālturnīrā. Tā kā katrā kvalifikācijas grupā nevar iekļūt vairāk par vienu komandu no katra groza, Latvijas izlases pretinieku skaitā nebūs Ukrainas, Islandes, Somijas, Norvēģijas, Izraēlas, Bosnijas/Hercegovinas un Velsas futbolistu. Eiropas grupu izloze notiks piektdien Frankfurtē. Sadalījums pa groziem 2006. gada pasaules čempionāta Eiropas zonas izlozei A grozs: Francija, Portugāle, Zviedrija, Čehija, Spānija, Itālija, Anglija, Turcija. B grozs: Nīderlande, Horvātija, Beļģija, Dānija, Krievija, Īrija, Slovēnija, Polija. C grozs: Bulgārija, Rumānija, Skotija, Serbija/Melnkalne, Šveice, Grieķija, Slovākija, Austrija. D grozs: Ukraina, Islande, Somija, Norvēģija, Izraēla, Bosnija/Hercegovina, Latvija, Velsa. E grozs: Ungārija, Gruzija, Baltkrievija, Kipra, Igaunija, Ziemeļīrija, Lietuva, Maķedonija. F grozs: Albānija, Armēnija, Moldova, Azerbaidžana, Fēru salas, Malta, Sanmarīno, Lihtenšteina. G grozs: Andora, Luksemburga, Kazahstāna.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu