Kasparovs zaudē partijā pret datorprogrammu "X3D Fritz" (5)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais pasaules čempions šahā Garijs Kasparovs ceturtdien Ņujorkā zaudēja otrajā spēlē pret datorprogrammu "X3D Fritz". Pirmajā partijā otrdien fiksēja neizšķirtu.

Datoram, spēlējot ar baltajām figūrām, uzvarai bija nepieciešami 39 gājieni. Kasparovs 32. gājienā pieļāva kļūdu, ko dators nekavējoties izmantoja, noorganizējot spožu uzbrukumu. Šaha mačā "Kasparovs pret datoru" Ņujorkā ir paredzētas vēl divas partijas 16. un 18.novembrī. Maču rīko Starptautiskā datorspēļu asociācija un ASV Šaha federācija, un tas ir pirmais cilvēka un datora šaha mačs, kas pilnībā notiek virtuālajā realitātē. Spēlējot uz virtuāla šaha galdiņa, kas it kā karājās gaisā, lielmeistars izmantoja trīsdimensionāla attēla brilles un izdarīja gājienus, ar mutiskām komandām pārvietojot figūras. "X3D Fritz" pašlaik ir vispilnīgākā šaha datorprogramma pasaulē. Programmas autori ir augstu novērtējuši tās spēju pareizi novērtēt uzvaras iespējas un nepieciešamības gadījumā piekrist neizšķirtam. Kasparovam šis ir trešais šaha mačs pret datoru. 1997.gadā viņš zaudēja maču pret datorprogrammu "Deep Blue", bet šā gada februārī nospēlēja neizšķirti pret programmu "Deep Junior". "X3D Fritz" ir programmas "Fritz" uzlabota versija. 2002.gadā Bahreinā ar neizšķirtu beidzās mačs starp "Fritz" un Vladimiru Kramņiku, kurš 2000.gadā atņēma pasaules čempiona titulu Kasparovam. Preses konferencē pirms mača pret "XD3 Fritz" Kasparovs prognozēja, ka pēc pieciem gadiem būs neiespējami uzvarēt datoru ilgos mačos.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu