Rīgas sporta pils līdz 2005. gada maijam nemainīsies

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nacionālajā sporta bāzē "Rīgas sporta pils" (RSP) līdz 2005.gada maijam nenotiks nekādas pārmaiņas un netiks sākti nekādi sporta pils nojaukšanas vai rekonstrukcijas darbi, lai celtu jaunu kompleksu, jo RSP ir iekļauta pilsētas vēsturiskajā apbūves centrā, taču apbūves noteikumi vēl ir neskaidri.

"Visi, kas sporta pilī ir, var droši strādāt un trenēties līdz 2005.gada maijam - nekādas pārmaiņas nenotiks, jo, kamēr apbūves noteikumi nav skaidri, neko nevar projektēt," pauda RSP lielākais akcionārs un padomes priekšsēdētājs Jānis Naglis. Pēc viņa skaidrotā, jāskatās, kādi būs šie apbūves nosacījumi, un tikai tad varēs kaut ko sākt projektēt, meklēt investorus, un tam visam savukārt būs nepieciešams vēl apmēram gads, un 2005.gada maijs ir tuvākais reālais termiņš, lai sāktu šos darbus. Naglis šā gada pavasarī pēc RSP akciju kontrolpaketes iegādes pavēstīja, ka grasās pēc pusotra diviem gadiem pilnīgi no jauna uzcelt kompleksu, tajā skaitā hokeja laukumu ar limitētām 500 sēdvietām un stāvvietām un 12 ģērbtuvēm. Savukārt vēl iecerēts uzbūvēt tirdzniecības vietas, lai sporta pils varētu strādāt ar peļņu, kā arī rehabilitācijas centru un sportistu viesnīcu, kas atbilstu trīszvaigžņu līmenim. Kopumā šajā projektā paredzēts investēt vismaz 15 miljonus ASV dolāru. Lai arī sākotnēji šā projekta dēļ nebija iecerēts arī veikt nekādus ieguldījumus sporta pils bāzes uzlabošanā, tagad Naglis atzina, ka sīki remontdarbi RSP tiks veikti, tostarp sakārtotas tualetes, ņemot vērā, ka ir saņemts pieteikums koncerta rīkošanai, tāpat ir iecere iekārtot arī ģērbtuves, kurās plānots izvietot 3000 pakaramo. Pēc viņa lēstā, sīkiem darbiem RSP varētu iztērēt vairākus desmitus tūkstošu latu. Naglis tāpat atzina, ka RSP šis bijis finansiāli grūts gads, taču tagad ir izdevies sabalansēt naudas plūsmu. Pēc viņa vārdiem, plānojot nākamā gada budžetu, tiek pieļauta iespēja palielināt nomas maksu par ledu, jo pieaug elektroenerģijas izmaksas. RSP pērno gadu pabeigusi ar 68 tūkstošu latu peļņu, kas ir labāks rādītājs nekā iepriekšējā gadā, kad kompānija strādāja ar zaudējumiem, bet sporta pils neto apgrozījums pērn samazinājās par 4% un bija 550 tūkstoši latu. Lielākajam RSP akcionāram bijušajam Privatizācijas aģentūras vadītājam Jānim Naglim pieder 433 116 jeb 47,6% sporta pils akciju, no kurām 430 tūkstoši akciju šogad iegādāti no Helmuta Baldera-Sildedža, bet pārējie iegādāti Rīgas Fondu biržā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu