Sporta funkcionāri tiksies ar Saeimas deputātiem

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) valdes un Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) izpildkomitejas pārstāvji piektdien Rīgā tiksies ar Saeimas deputātiem un Nacionālo sporta padomi (NSP), lai apspriestu sporta attīstības perspektīvas.

Plānotās tikšanās laikā pārrunās ierosinātos grozījumus "Sporta likumā" un citos likumdošanas aktos, kā arī spriedīs par 2004.gada valsts budžeta projektu sportam un Latvijas lielāko sporta sabiedrisko organizāciju apvienošanās projektu. LOK arī informēs par Latvijas komandas gatavošanos 2004.gada olimpiskajām spēlēm Atēnās. Tikšanās ir nepieciešama, jo dialogs starp sporta organizācijām un valsts varu nav pilnīgs, turklāt neskaidrības rada Saeimā ierosinātie grozījumi sporta likumā, norādīja Āķe-Vīksne, piebilstot, ka centralizētas sporta politikas īstenošana atstumtu sabiedrību no sportam stratēģiski un finansiāli svarīgu lēmumu pieņemšanas. Sporta attīstības iespējas ierobežo valdībā akceptētās izmaiņas likumā par nodokļu atvieglojumiem, kas krietni samazinās iespējas saņemt to līdzekļu daļu, ko sports līdz šim ir ieguvis no ziedojumiem, pauda Āķe-Vīksne. Uz tikšanos ir aicināti ierasties Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas un Sporta apakškomisijas deputāti Jānis Strazdiņš, Ausma Ziedone-Kantāne, Paulis Kļaviņš, Dzintars Ābiķis, Valērijs Karpuškins, Uldis Mārtiņš Klauss, Anatolijs Mackevičs, Raimonds Pauls, Jakovs Pliners, Kārlis Strēlis, Andris Ārgalis, Gundars Bērziņš, Augusts Brigmanis, Juris Dalbiņš, Indulis Emsis, Jānis Esta, Silva Golde, Edgars Jaunups, kā arī Nacionālās sporta padomes priekšsēdētājs Kārlis Šadurskis un citi NSP locekļi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu