Sākas labdarības akcija Grīziņkalna skeitparka ierīkošanai (16)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien Rīgā sākas labdarības akcija "Mani Senči ir Labie!", kuras mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību jauniešu brīvā laika pavadīšanas problēmām, kā arī aicināt ziedot Rīgas skeitparka izveidei Grīziņkalnā.

Bičevska skaidroja, ka Ventspilī un Jūrmalā jau ir izveidoti skeitparki, taču Rīgā tāda vēl nav. "Uzceļot skeitparku, mēs gribam izveidot drošu vidi, kur Rīgas jauniešiem pavadīt brīvo laiku, nodarbojoties ar skeitbordu, basketbolu un citiem sporta veidiem," norādīja Bičevska. Akciju un skeitparka projektu organizē "Avantis" un sabiedriskā organizācija "Sniegaklubs" sadarbībā ar reklāmas dizaina studiju "Zoom" un Ēriku Stendzenieku. No skeitparka pirmajai kārtai nepieciešamajiem 50 tūkstošiem latu līdz šim ir savākta trešā daļa, klāstīja Bičevska. Pagaidām līdzekļu pietrūkst skeitborda rampu uzcelšanai, basketbola laukumu izveidei, mājas atjaunošanai, apgaismojuma ierīkošanai un sētas būvei. "Lai parks iegūtu lielāku vērtību, aicinām Rīgas iedzīvotājus un uzņēmējus piedalīties parka veidošanā. Ceram uz rīdzinieku atsaucību - tas ļautu jauno skeitparku atklāt jau šā gada rudenī," stāstīja Bičevska, piebilstot, ka šis ir arī pozitīvs piemērs, kā nevalstiskās organizācijas, sadarbojoties ar sabiedrību un uzņēmējiem, var sekmēt nozīmīgu procesu virzību. Akcijā var piedalīties, zvanot pa maksas tālruni 9006982, ar katru zvanu ziedojot skeitparka izveidei vienu latu, kā arī iemaksājot naudu īpašā "Hansabankas" kontā. Varēs arī ziedot urnās lielveikalos "Mols", "Alfa", boulinga klubā "Bowlero" vai atbalstīt skeitparka būvi ar nepieciešamajiem materiāliem. Pie skeitparka projekta "Avantis" strādā kopš 2002.gada decembra. Ideja par šāda parka izveidi nākusi no jauniešu puses, kuri vienā no "Avantis" rīkotajām diskusijām par brīvā laika pavadīšanas iespējām ārpus skolas atzina - lai nodarbotos ar ekstrēmajiem sporta veidiem, Rīgas bērni dodas uz Cēsīm vai Ventspili. Turpretī Grīziņkalnā diezgan nožēlojamā stāvoklī atrodas bijušais karuseļu parks, kas būtu piemērots šādām aktivitātēm, pauda Bičevska. Pēc parka attīstības koncepcijas iesniegšanas Rīgas domē "Avantis" 2003.gada martā noslēdza ar pašvaldību zemes nomas līgumu, kas paredz Grīziņkalnā izveidot nekomerciāla rakstura sporta un atpūtas kompleksu. Projektu tehniski izstrādājis arhitektu birojs "Depo" sadarbībā ar ekstrēmo sporta veidu speciālistu Dinu Danni. Konsultācijas sniedza arī Latvijas skeitborda pionieris Gints Gailītis. Jauniešu organizācija "Avantis" ir dibināta 2002.gada septembrī, un tās mērķis ir veicināt radošu iniciatīvu jauniešu vidū, atbalstot jauniešu iesaistīšanos sporta, izglītības, sociālās un kultūras aktivitātēs un viņu vidū popularizējot sportisku un radoši aktīvu dzīvesveidu. Viens no lielākajiem "Avantis" paveiktajiem projektiem ir dokumentālās filmas "Atrasts Amerikā" izveide, sporta un kultūras festivāla "Skoliņ-Boliņ-Bols" organizēšana un citi sociālie projekti.

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu