Serēna Viljamsa tikai trešajā setā salauž igaunietes Kanepi pretestību

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Šobrīd titulētākā planētas tenisiste Serēna Viljamsa svētdien sasniedza ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu.

Viljamsa, kura WTA rangā ieņem 26.vietu un turnīrā izlikta ar 17.numuru, ar rezultātu 6-0, 4-6, 6-3 pārspēja Igaunijas otro raketi Kaiju Kanepi, kura reitingā ieņem 44.pozīciju.

Viljamsa pirmo setu uzvarēja 18 minūtēs, un jau šķita, ka viegli gūs uzvaru arī mačā, tomēr otrajā setā virsroku guva igauniete, kā rezultāta ceturtdaļfināliste bija jānoskaidro izšķirošajā, trešajā, setā.

"Viņa demonstrēja savu labāko spēli," pēc mača teica Viljamsa, kura dueļa laikā izpildīja 18 "eisus" jeb netveramās serves.

Sešus no saviem 23 "Grand Slam" vienspēļu tituliem Viljamsa izcīnījusi ASV atklātajā čempionātā. Iepriekšējo reizi par "US Open" čempioni viņa kļuva 2014.gadā.

Tikmēr Kanepi sešas reizes spēlējusi "Grand Slam" ceturtdaļfinālos, no kuriem divi sasniegti ASV.

Viljamsa ceturtdaļfinālā tiksies ar planētas astoto raketi Karolīnu Plīškovu no Čehijas. Plīškova astotdaļfinālā ar rezultātu 6-4, 6-4 pārspēja austrālieti Ešliju Bārtiju, kura reitingā ir 17.pozīcijā.

Plīškovai labākais sasniegums "Grand Slam" turnīros ir 2016.gada ASV atklātā čempionāta fināls.

Ceturtdaļfinālā iekļuvusi arī Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova. Liepājniece, kura pasaules rangā atrodas 18.vietā, bet ASV atklātajā čempionātā viņa izlikta ar 19.numuru, ar rezultātu 6-3, 1-6, 6-0 pārspēja pasaules rangā septītajā vietā esošo ukrainieti Jeļinu Svitoļinu.

Sevastova "US Open" ceturtdaļfinālā spēlēs trešo gadu pēc kārtas.

Ceturtdaļfinālā viņa tiksies ar pērnā gada čempioni Sloeinu Stīvensu no ASV, kura ir planētas trešā rakete. Stīvensa astotdaļfināla mačā ar rezultātu 6-3, 6-3 pārspēja Beļģijas tenisisti Elisu Mertensu, kura rangā ir 15.vietā.

Tikmēr vīru turnīrā ceturtdaļfinālu sasniedzis planētas pirmā rakete Rafaels Nadals. Spānijas tenisists astotdaļfinālā ar rezultātu 6-3, 6-3, 6-7 (6:8), 6-4 pārspēja gruzīnu Nikolozu Basilašvili, kurš rangā ieņem 37.vietu.

Trīs no saviem 17 "Grand Slam" vienspēļu tituliem Nadals izcīnījis ASV atklātajā čempionātā, kurā triumfēja arī pērn.

Ceturtdaļfinālā viņš tiksies ar austrieti Dominku Tīmu, kurš ir planētas devītā rakete. Tīms astotdaļfinālā ar 7-5, 6-2, 7-6 (7:2) apspēlēja ATP ranga piekto numuru Kevinu Andersonu no Dienvidāfrikas Republikas.

Tīms šogad sasniedza Francijas atklātā čempionāta finālu, kas ir viņa labākais sasniegums "Grand Slam" turnīros. Tajā par māla princi dēvētais Tīms piekāpās māla karalim Nadalam.

Ceturtdaļfinālā iekļuvis arī 2009.gada "US Open" čempions Huans Martins del Potro. Argentīnietis, kurš ATP rangā ir trešajā pozīcijā, ar rezultātu 6-4, 6-3, 6-1 pārspēja planētas 20.raketi Bornu Čoriču no Horvātijas.

Cīņā par pusfinālu viņam pretī stāsies mājinieku favorīts Džons Isners, kurš reitingā ieņem 11.pozīciju. Amerikānis astotdaļfinālā ar 3-6, 6-3, 6-4, 3-6, 6-2 apspēlēja Kanādas tenisistu Milošu Raoniču, kurš reitingā ir 24.pozīcijā.

Isners savu labāko rezultātu "Grand Slam" turnīros sasniedza šogad Vimbldonā, kur aizkļuva līdz pusfinālam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu