Arī Latvijas pretiniecei Spānijai PK kvalifikācijā nepalīdzēs NBA spēlētāji

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Serhio Rodrigess
Serhio Rodrigess Foto: EPA/LETA

Tāpat kā Latvijas basketbola izlasei, arī tās pretiniecei 2019.gada Pasaules kausa (PK) kvalifikācijā Spānijai septembra spēlēs nepalīdzēs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāji.

Šobrīd NBA klubu sastāvos ir deviņi Spānijas basketbolisti, taču neviens no viņiem nepiedalīsies septembra mačos. Spānija 14.septembrī viesosies pie Ukrainas, bet trīs dienas vēlāk savā laukumā uzņems Latviju.

Tiesa, izlasē atgriezies Serhio Rodrigess, kuram šajās spēlēs būs jāuzņemas līdera loma.

Latvijas basketbola izlasei kvalifikācijā nevarēs palīdzēt Dāvis Bertāns, Rodions Kurucs un Kristaps Porziņģis. Tāpat Latvijai jāiztiek bez vairākiem Eirolīgas komandu spēlētājiem - nespēlēšanu apstiprinājis Anžejs Pasečņiks un Žanis Peiners, kā arī valstsvienībai, visticamāk, nepalīdzēs arī Dairis Bertāns un Rolands Šmits.

Spānijai palīdzēs Pasečņika un Šmita komandas biedri Oriols Pauli un Pjerre Oriola, tiesa, viņiem savos klubos nav tik lielas lomas kā latviešiem.

Tāpat arī Latvijas izlases pretiniecei Slovēnijai nepalīdzēs NBA spēlētāji Gorans Dragičs un Luka Dončičs, kurš gatavojas debijai planētā spēcīgākajā līgā. Slovēņi 14.septembrī viesosies Rīgā.

Ņemot vērā pirmā posma rezultātus, šobrīd Pasaules kausa kvalifikācijas otrajā posmā Spānija ar sešām uzvarām sešās spēlēs ir pirmajā vietā, kamēr ar četriem panākumiem seko Turcija un Latvija. Melnkalnei un Ukrainai ir trīs uzvaras, kamēr Slovēnijai ir divi panākumi.

 

Pirmajā posmā Latvija pa divām reizēm spēkojās ar Turciju un Ukrainu, bet otrajā posmā gaidāmas cīņas pret Spāniju, Melnkalni un Slovēniju.

Pēc pirmajām divām spēlēm Pasaules kausa kvalifikācijas otrajā posmā Latviju 29.novembrī gaida cīņa Rīgā pret Melnkalni, bet 2.decembrī viesos būs duelis pret Slovēniju. Visbeidzot trešajā "logā" nākamā gada 22.februārī gaidāma cīņa savā laukumā pret Spāniju, bet atlase tiks noslēgta 25.februārī izbraukumā ar dueli pret Melnkalni.

Pasaules kausa finālturnīram, kas nākamgad notiks Ķīnā, kvalificēsies grupas trīs labākās izlases.

Spānijas basketbola izlases sastāvs septembra kvalifikācijas spēlēm: Pavlo Agilars (Zagrebas "Cedevita", Horvātija), Honatanes Barreiro, Frans Vaskess (Saragosas "Tecnyconta"), Havjers Beirans, Sevass Saiss (abi - Tenerifes "Iberostar"), Kino Kolons, Alverto Diass, Haime Fernandess (abi - Malagas "Unicaja"), Ilimans Diops (Vitorijas "Kirolbet Baskonia"), Serhi Garsija, Hoans Sastre ("Valencia Basket"), Havi Lopess-Arostegi (Badalonas "Divina Seguros Joventut"), Pjerre Oriola (Barselonas "Lassa"), Oriols Pauli (Grankanārijas "Herbalife"), Serhio Rodrigess (Maskavas CSKA, Krievija), Sani Justa (Madrides "Real").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu