Aivars Kivkucāns Cēsu rallijā startēs ar "Golf Kit-Car"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viens no talantīgākajiem Latvijas rallistiem Kivkucāns Cēsīs startēs ar “VW Golf Kit-Car”, kas ir daudz spēcīgāks par viņa iepriekšējo rallija "Opel Astra F".

Vēl tikai pusotra nedēļa palikusi līdz brīdim, kad Cēsīs sāksies Latvijas čempionāta autorallijā ceturtais posms – sacīkste “Cēsis 2003”. Par patīkamu pārsteigumu parūpējies viens no talantīgākajiem Latvijas autorallija braucējiem Aivars Kivkucāns, kurš 21. un 22. jūnijā Cēsīs startēs ar 260 zirgspēku jaudas automašīnu “VW Golf Kit-Car”.

Latvijas rallija atbalstītājiem šī jaudīgā un ļoti ātrā mašīna jau ir pazīstama, jo tieši ar šo automobili pērn par Latvijas čempionu 2000 kubikcentimetru grupā kļuva Igaunijas autobraucējs Tomass Toldseps. Kivkucāns jau iepriekš ar savu daudz mazāk jaudīgo “Opel Astra” spēja izrādīt pienācīgu konkurenci pārējiem Latvijas labākajiem braucējiem divlitru klasē, un šīgada rallijā “Sarma” Aivars pat uzvarēja.

Jau iepriekš ziņojām, ka rallijā “Cēsis” bez Aivara Kivkucāna starta ar “VW Golf” gaidāmi vēl vairāki pārsteigumi – rallijā debitēs 2000. gada Eiropas autokrosa čempionāta bronzas medaļnieks Ivo Traubergs, bet pēc vairāku gadu pārtraukuma rallija trasē redzēsim vienu no labākajiem Latvijas autokrosa meistariem Arni Bāliņu.

Pašlaik saņemti 59 pieteikumi no sportistiem, kuri gatavi piedalīties rallijā, tomēr plānots, ka līdz sacīkšu dienai šis skaits pieaugs. Deviņi sportisti brauks spēcīgākajā klasē – A8 grupā (no tiem divi ir pieteikušies startēt ar WRC klases mašīnām). Deviņi sportisti brauks arī nākamajā spēcīgākajā automašīnu kategorijā – grupā N4. Jau tagad startam pieteikušies sportisti no Latvijas, Krievijas, Igaunijas, Lietuvas un Baltkrievijas, tomēr dalībnieku saraksts nemitīgi papildinās.

Jau ziņojām, ka rallijs “Cēsis 2003” ir plānots arī kā pilsētas svētku sastāvdaļa un 21. un 22. jūnijā pilsētā paredzēta plaša kultūras pasākumu programma. Bez ātrumposma pa pilsētas ielām sestdien cēsinieki varēs redzēt arī Ivo Fomina un Tomasa Kleina, kā arī grupas “Tumsa” koncertus. Svētdiena solās but vēl atraktīvāka, jo pasākumus vadīs Ufo ar Fredi. 22. jūnijā uzstāsies arī Normunds Rutulis un Ance Krauze, bet vakarā koncertēs arī grupa “Labvēlīgais tips”.

Rallijs “Cēsis 2003” būs ne tikai Latvijas čempionāta 4. posms, bet arī komercsacīkste, kuras balvu fonds pārsniedz 10 tūkstošus eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu