Aptauja: Maikls Džordans ir visu laiku labākais basketbolists

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Maikls Džordans (no kreisās) un Lebrons Džeimss
Maikls Džordans (no kreisās) un Lebrons Džeimss Foto: AP/LETA

Leģendārais Maikls Džordans tiek uzskatīts par visu laiku labāko basketbolistu. Aptaujā, kurā piedalījās 100 studentu komandu treneri, viņš pārliecinoši apsteidza Losandželosas "Lakers" zvaigzni Lebronu Džeimsu.

No 100 treneriem par Džordanu kā visu laiku labāko basketbolistu nobalsoja 82 speciālisti, vēsta "CBS Sports". 

Tieši Džordans un Džeimss jau kādu laiku cīnās par visu laiku labākā spēlētāja nosaukumu. Diskusijas šajā jautājumā bijušas vienmēr, un tā tas arī paliks arī turpmāk. 

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) karjeras laikā Džordans 14 sezonu laikā kļuva par seškārtēju līgas čempionu. Tikpat reižu viņš tika nosaukts par finālsēriju vērtīgāko spēlētāju jeb MVP. 

Džordans 10 reizes tika iekļauts līgas simboliskajā izlasē. Vidēji spēlē viņš guva 30,1 punktu, savāca 6,2 atlēkušās bumbas un veica 5,3 rezultatīvas piespēles partneriem. Savukārt izslēgšanas mačos viņam vidēji 32,4 punkti, 5,1 atlēkusī bumba un 3,5 rezultatīvas piespēles. 

Džeimss NBA jau aizvadījis 15 sezonas, kuru laikā viņš trīsreiz kļuvis par čempionu. Četras reizes viņš atzīts par sezonas vērtīgāko spēlētāju, trīsreiz nosaukts par finālsēriju MVP. 

Tāpat 12 reizes Džeimss iekļauts sezonas simboliskajā pirmajā piecniekā. Regulārajā čempionātā vidēji spēlē viņš guvis 27,2 punktus, savācis 7,4 atlēkušās bumbas un veicis 7,2 rezultatīvas piespēles. 

Savukārt izslēgšanas turnīros Džeimsam 28,9 punkti, 8,9 atlēkušās bumbas un 7,1 rezultatīva piespēle.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu