Ilgus gadus "Juventus" spēlējušais Markizio pievienojas "Zeņit"

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Klaudio Markizio
Klaudio Markizio Foto: Reuters/LETA

Pieredzējušais Itālijas futbolists Klaudio Markizio, kurš iepriekš ilgus gadus spēlēja Turīnas "Juventus" vienībā, pārcēlies uz Krievijas čempionātu, kur viņš turpmāk pārstāvēs Sanktpēterburgas "Zeņit" vienību.

Krievu klubs paziņojis, ka 32 gadus vecais Markizio tam pievienojies kā brīvais aģents.

Centra pussargs "Juventus" klubā ieradās vēl zēna gados, bet 2006./07.gada sezonā viņš pievienojās pirmajai komandai, kad tā tika pazemināta uz B sēriju.

Sezonu pēc tam Markizio tika izīrēts citai Itālijas vienībai "Empoli", bet pēc tam jau kļuva par stabilu "Juventus" futbolistu. Tiesa, iepriekšējās divās sezonās pussargs spēlēja mazāk - vēl 2016.gada pavasarī viņš guva nopietnu ceļgala savainojumu.

Kopumā Turīnas klubā Markizio aizvadīja 389 spēles un guva 37 vārtus. Pa šo laiku pussargs septiņas reizes triumfēja Itālijas A sērijā un četras reizes izcīnīja Itālijas kausu.

Savukārt pērn jūnijā Markizio aizvadīja savu pēdējo maču Itālijas izlasē, kuras rindās 55 spēlēs atzīmējās ar pieciem vārtiem.

"Juventus", kas Itālijas čempionātā triumfējusi pēdējās septiņas sezonas, šobrīd uzvarējusi visās trīs pirmajās jaunās sezonas spēlēs un ir čempionāta vadībā.

Savukārt "Zeņit" pēc aizvadītiem sešiem dueļiem Krievijas čempionātā ir turnīra līdere, jo uzvarētas piecas spēles un vienā fiksēts neizšķirts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu