Grīziņkalnā rīkos talku jaunā skeitparka veidošanai. (15)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

17.maijā no plkst. 10.00 Grīziņkalnā, bijušajā karuseļu parkā notiks sestdienas talka, kuras mērķis ir attīrīt parka teritoriju, jaunā skeitparka veidošanai, informēja Ilona Bičevska.

Talkas iniciatori ir jauniešu organizācija Avantis sadarbībā ar Sniega klubu . 6000 m2 lielo teritoriju plānots attīrīt no būvgružiem un veikt nepieciešamos sakopšanas darbus. Talku ar nepieciešamajiem līdzekļiem atbalsta Hoetika, firma Ūdensmeistars un “Rīgas Dārzi un Parki“. Savu dalību jau apliecinājuši sabiedrībā pazīstami cilvēki – Andris Kivičs un grupa Z-Scars, Sniega kluba prezidents Ansis Egle, ekstrēmo sporta veidu pārstāvis Dins Danne, basketbola treneris Pēteris Višņēvičs un citi. Talkā piedalīsies organizācijas Avantis jauniešu iniciatīvas grupa un viņu vecāki. Gaidāmi arī ekstrēmo sporta veidu piekritēji no Tukuma. Veicamā darba apjoms ir vērienīgs, tādēļ talkā īpaši aicināti piedalīties ekstrēmo sporta veidu fani, kam tiks veidots šis parks. Plānotais talkas norises laiks no plkst. 10.00 – 13.00. Papildus informācija par talku var saņemt pa tālruni 9234926. Pie skeitparka izveidošanas projekta, organizācija Avantis strādā kopš 2002.gada decembra. Iniciatīva radusies no pašu jauniešu puses, kad vienā no diskusijām par brīvā laika pavadīšanas iespējām ārpus skolas, atklājās, ka lai nodarbotos ar ekstrēmajiem sporta veidiem, Rīgas bērni dodas uz Cēsīm vai Ventspili. Turpretī netālu no Rīgas centra un Purvciema mikrorajona, diezgan nožēlojamā stāvoklī atrodas bijušais Grīziņkalna karuseļu parks, kas būtu ideāli piemērots šāda veida aktivitātēm. Pēc vēstules un parka attīstības koncepcijas ideju iesniegšanas Rīgas domes īpašuma departamentā, organizācija Avantis 2003. gada martā noslēdza īres līgumu, kas paredz nekomerciāla rakstura sporta un atpūtas kompleksa izveidi Grīziņkalnā līdz 2003. gada 1.augustam. Projektu tehniski izstrādājis arhitektu birojs Depo sadarbībā ar ekstrēmo sporta veidu Dinu Danni. Atbalstu projektam jau izteikušas kompānijas Latvijas Finieris, Orland, Icopal , Triger , Rollerblade, Arcus Metāls, Converse, Hoetika. Skeitparka atvēršana plānota 2003. augustā. Pirmajā kārtā paredzēta 1700 m teritorijas apbūve ar skeita un BMX rampām, basketbola laukumu un klinšu kāpšanas sienu. Parkā paredzēta arī skrituļslidu un velosipēdu noma. Jauniešu organizācija Avantis darbojas no 2002. gada septembra un tās mērķis ir sportiska un radoši aktīva dzīvesveida popularizēšana jaunatnes vidū. Avantis komandu sastāda 30 jauniešu līderi no visas Latvijas vecumā no 14- 18 gadiem. Tuvākais Avantis rīkotais masu pasākums būs skolu jaunatnes sporta festivāls “Skoliņ-Boliņ-Bols”, kas notiks 25. maijā Vērmanes dārzā.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu